A 4 leggyakoribb párkapcsolati tévhit
2021-06-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mi nők gyakran egy álomvilágban élünk azzal kapcsolatban, hogy milyen valójában egy boldog párkapcsolat. Sajnos így fordulhat elő, hogy számtalan tévhit él bennünk, amely veszélyeztetheti akár az aktuális kapcsolatunkat is.

Hogy melyek ezek a bizonyos mítoszok, és mi az igazság? A cikk folytatásából megtudhatod!

1. tévhit: Egy párkapcsolat megoldja minden egyéb problémádat.

Sokan gondolják úgy, hogy életük minden gondja egy csapásra meg fog oldódni, ha megtalálják az Igazit. Előfordulhat, hogy depressziótól szenvedsz. Ilyen esetben tényleg segíthet felülkerekedni a rossz érzéseken egy társ, akivel megoszthatod a bánatod, és aki támogat, de nem a párkapcsolat az, ami közvetlen megoldást fog nyújtani a helyzetedre. Épp ellenkezőleg. Ha azért és úgy mész bele egy kapcsolatba, hogy attól várod a problémáid megszűnését, akkor irreálisan nagy terhet, illetve elvárásokat teszel a partnered vállára. Ha pedig a gondok mégsem múlnak el, akkor a párod hibásnak fogja érezni magát, indokolatlanul, ami könnyen szakításhoz vezethet.

2. tévhit: Minden férfi csalfa.

Szerencsére ez csak egy buta általánosítás, ami természetesen nem igaz. Ugyanakkor sajnos egy támadó előítélet a partnered felé, hiszen úgy érezheti, hogy nem bízol benne, és mindez egy teljesen szükségtelen, de hihetetlenül kapcsolatromboló konfliktushoz vezet. Te nem minden férfivel randizol, hanem csak eggyel, a pároddal, akivel kölcsönösen szeretitek egymást, és akiben hinned kell. Enélkül nem fogtok tudni sokáig együtt maradni.

Ezt is olvasd el! - 6 tévhit a szerelemről, melyekben az emberek még mindig hisznek

3. tévhit: Egy boldog pár sosem veszekszik.

Szinte mindenki egy olyan párkapcsolatról álmodik, amelyben nincsenek konfliktusok. De ez a való életben nem létező jelenség. Lehet, hogy a tündérmesék, és a romantikus filmek ezt sugallják, de mindannyian jól tudjuk, hogy azokat is csak emberek álmodják. Mivel nincs két egyforma ember, ezért két azonos vélemény sincs, így bármennyire is összhangban van egymással egy pár, attól még kisebb-nagyobb viták bármikor előfordulhatnak.

4. tévhit: Minden boldog párkapcsolat örökké tart.

Semmi nem tart örökké, ismerjük a mondást. Még a legnagyobb szerelmek is megfakulnak az évek múlásával, ha nem teszünk folyamatosan azért, hogy a szenvedélyt fenntartsuk. Attól, hogy megtaláltad a nagy Ő-t, még nem veheted biztosra. Egy kapcsolatot ápolni kell: néha elég pár apró gesztus, máskor nagyobb szabású tettekre van szükség. Ami pedig a legfontosabb, a folyamatos őszinte kommunikáció, és hogy mindig legyen időtök egymásra.

Te is így gondolkodtál eddig? Akkor itt az idő, hogy kicsit másként tekints ezentúl a párkapcsolatodra, és a partneredre. Hidd el megéri, hiszen a boldogságod múlik rajta!