A 10 legfőbb ok, amiért még mindig szingli vagy
2019-10-03  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ha már régóta próbálkozol a társkereséssel, megéltél számtalan jól, vagy éppen borzasztóan rosszul sikerült randit, és mégis magányos vagy mind a mai napig, az őrülten frusztráló érzés.

Sajnos sok szingli követi el ugyanazokat a hibákat, vagy veszi fel ugyanazokat a rossz szokásokat, amelyek végső soron megakadályozzák őket abban, hogy egy tartós, és minőségi kapcsolatot felépítsenek.

Cikkünkből kiderül, hogy melyik a 10 legfontosabb olyan ok, ami Téged is visszatart a boldogságod eléréstől.

1. Túlságosan erőlteted

Talán Veled is előfordult már, hogy annyira görcsösen akartál valamit, hogy természetesen nem sikerült. Pontosan így működik ez a társkeresésben is. Ez a fajta erőltetés számtalan formában megnyilvánulhat. Például rettentően rámenős vagy, túl sok üzenetet elküldesz, vagy mindent bevetsz, csak, hogy felkeltsd valaki olyannak a figyelmét, akit cseppet sem érdekelsz.  Sajnos az ilyen viselkedés inkább visszatetszést kelt a többi emberben, és ahelyett, hogy vonzalmat ébresztenél bennük, inkább elmenekülnek.

Ezt is olvasd el! Szingli vagy? Így hozd ki magadból a legjobbat!

2. Azon aggódsz, hogy legyen valaki, ahelyett, hogy az Igazit megtaláld

Tegyük fel, hogy megismertél valakit, aki végre érdeklődik irántad. Neked is tetszik, bár ott villognak körülötte azok a bizonyos piros zászlók. Ebben a helyzetben ne az legyen az első lépésed, hogy bármi lesz is fejest ugrasz a kapcsolatba, csak legyen valakid. Sajnos az ilyen viszonyok sosem tartósak, és még kevésbé nevezhetők boldog kapcsolatnak. Fontos, hogy tudd, mit szeretnél, mit vársz el a leendő partneredtől. Csak akkor vágj bele, ha az új jelölted megfelel az elvárásaidnak.

3. Még nem gyógyultál ki a korábbi szerelmi bánatodból

Biztosan Te is túl vagy már néhány fájdalmas szakításon. Ilyenkor úgy érezheted, hogy nem akarsz még egy ilyet átélni, és nem szeretnéd többet ugyanazokat a hibákat elkövetni. Ez egy tudatalatti önvédelmi mechanizmust indít el, amely lényegében szabotálja minden alakuló új kapcsolatodat. Hagyj időt magadnak a felépülésre, ne engedj a környezeted nyomásának sem, csak akkor fogj bele újra az ismerkedésbe, ha valóban nyitott vagy rá.

4. Túl magasak az elvárásaid

Természetesen ne elégedj meg kevesebbel, mint amit megérdemelsz, de azért ne ess át a ló túloldalára. Légy nyitott mindenkire, és próbáld a valódi énjét megismerni, mielőtt kikosarazod csak azért, mert Ő nem Brad Pitt.

5. Túlságosan alulra teszed a mércét

Az előző pont ellenkezőjével is vigyázz. Ha nem tudod kit keresel, és mit szeretnél, vagy nagyon alábecsülöd önmagad, akkor könnyen belefuthatsz egy-egy olyan viszonyba, ami biztosan nem lesz kielégítő számodra.  A párkeresés előtt az a legfontosabb, hogy tisztában légy a saját értékeiddel és vágyaiddal, aztán ezekre támaszkodva legyél elég bátor, és merj akár olyanokhoz is közeledni, akik addig észre sem vettek.

6. Túlságosan a sorsra hagyatkozol

Ki kell ábrándítsunk, az élet általában nem egy amerikai romkom, bár néha megeshetnek csodák. De ha meg vagy győződve arról, hogy a nagy Ő majd egyszer csak az öledbe hull, amikor a legkevésbé sem számítasz rá, akkor sajnos lehet, hogy hoppon maradsz. Nem feltétlenül fog ugyanis becsöngetni az ajtódon a következő hétvégén, miközben reggeltől estig ki sem bújsz a tv elől. Hacsak nem a pizzafutár lesz az. Muszáj Neked is tenned az ügyért, ki kell mozdulnod otthonról, és megteremteni a lehetőségét annak, hogy valaki Rád találjon.

7. Rossz helyen keresgélsz

Ha csak az edzőteremben ismerkedsz, ne csodálkozz rajta, hogy az összes randipartnered az izomcsoportokról és a fehérjeporokról szeretne Veled társalogni. Ki kell lépned a komfortzónádból, és kiszélesíteni a keresésedet. Nem biztos, hogy pont a szomszéd bárban találsz rá az Igazira, de egy próbát megér.

8. Túl gyorsan és túl intenzíven szerelembe esel

Ha már-már betegesen rajongsz valakiért, akivel alig ismeritek egymást, az visszatetsző lehet a másik számára, és Neked sem feltétlenül hozza el az igazi boldogságot. Nehéz kontroll alatt tartani az érzelmeinket, de néha muszáj. Ha például sosem tudsz ellenállni egy kutyarajongónak, és azt látod a jelölted profiloldalán, hogy két kedvencet is tart, akkor állj meg egy pillanatra. Próbáld a kutyák iránti rajongásodat félretenni, és csak az emberre koncentrálni. Csak így tudhatod meg, hogy valóban tetszik-e. Ha erős benned a vadászösztön, és mindig az vonz, akit nehéz elérni, akkor is jobb, ha elszámolsz előbb 10-ig, és átgondolod, hogy tényleg érdemes-e minden követ megmozgatni érte.

9. Elérhetetlen vagy

Ha szeretnél párra lelni, azért neked is tenned kell. Időt és energiát kell belefektetni az ismerkedésbe. De ha épp a karrieredre koncentrálsz, vagy a hobbiddal töltöd minden szabad perced, akkor szinte lehetetlen, hogy bárki is az utadba kerüljön. Gondold végig, hogy jelenleg mennyire vagy mások számára elérhető. Eljársz szórakozni? Néha kimozdulsz otthonról? Kipróbáltál már egy online társkeresőt? Adsz esélyt egyáltalán arra, hogy valaki megtaláljon?

10. Szingli szeretnél lenni

Könnyen előfordulhat, hogy pusztán azért vagy még mindig egyedül, mert nem is igazán szeretnél ezen változtatni. A Te életedben is lehet olyan időszak, amikor egyszerűen élvezed a függetlenséget. Amikor csak saját magaddal kell törődnöd, a saját álmaid a legfontosabbak, és amikor azt tehetsz, amit csak akarsz. De még ha közben keresgélsz, és várod az Igazit, akkor is mindig emlékeztesd magad arra, hogy mennyi előnye van az önálló életnek.

lany