9 fontos tanács mielőtt belevágnál egy új párkapcsolatba
2020-07-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy új szerelem megérkezése előtt két dolognak kell mindenképpen rendben lennie az életedben. Egyrészt fontos, hogy szeresd önmagad, és fogadd el minden részedet olyannak, amilyen. Hinned kell benne, hogy értékes vagy, és megérdemled az igazi boldogságot.

Másrészt a megfelelő okból kell belekezdened a randizásba. Ne azért tedd, mert egyedül nem találod a helyed a világban, ne is azért, mert félsz, hogy kifutsz az időből, és persze semmiképpen ne azért, hogy visszavágj az exednek.

Ha a fenti két dolgon túl vagy, akkor itt van még 9 fontos tanács, amit jó, ha megfogadsz, mielőtt belevágnál egy új kapcsolatba!

1. Különböző típusú randikat szervezz!

Lehet egy ital munka után vagy séta a folyóparton, máskor vakrandi, esetleg egy duplarandi a barátaiddal. Ezzel egyrészt izgalmasabbá teheted a párkeresést, másrészt különböző helyzetekben ismerheted meg a partnered viselkedését, így teljesebb képet kaphatsz róla.

2. Mindig légy önmagad!

Mindannyian jó benyomást szeretnénk tenni a másikra, különösen egy első randin. Ezért sokszor elferdítjük az igazságot az életünkről, de ez hosszabb távon visszaüt. Már az első pillanattól add önmagadat, és ha így is tetszel a partnerednek, akkor az telitalálat!

Ezt is olvasd el! - Miért hagyj időt magadra, mielőtt belevágnál egy új kapcsolatba?

3. Hallgass és figyelj!

Talán Te is szeretsz beszélni magadról, a munkádról, vagy éppen a legkedvesebb kiskutyádról. De, ha a másikat szóhoz sem engeded jutni egy találkozón, akkor biztosan nem fogsz jó benyomást kelteni benne. A partnered meghallgatása az egyik legjobb dolog, amit egy randevún tehetsz.

4. Ne gondolj az exedre!

Ez könnyűnek tűnhet, de mégsem az, főleg akkor, ha még nem vagy túl rajta teljesen. Ez esetben ne is kezdj bele még a randizásba. Előbb fontos, hogy lezárd a múltat. Még rosszabb, ha az új párodat az exedhez hasonlítod, vagy elvárod, hogy ő is olyan legyen, és emiatt nem veszed észre a saját értékeit.

5. Tedd világossá a szándékaidat!

Ha komoly kapcsolatot keresel, akkor légy őszinte, és már az ismerkedés elején vállald fel ezt. Minél korábban megteszed, annál több konfliktust és fájdalmat kerülhetsz el. Ne félj ettől, hiszen így csak azokat a jelölteket riasztod el, akik mást akarnak, és akikkel így biztos kudarc lenne a vége.

6. Csak akkor töltsd vele az éjszakát, ha mindketten biztosak vagytok benne!

Senki nem egyforma. Míg valaki kifejezetten a kalandot keresi, más csak azzal alakít ki intim kapcsolatot, akiben meg tud bízni, és akihez szoros kötelék fűzi. Nincs szabály, hogy mikor kell megtörténnie, de siettetni vagy erőltetni nem szabad.

7. Tiszteld magadat!

Továbbra is legyél Te az első a saját életedben, törődj magaddal, a lelkeddel és a testeddel. Ettől a kisugárzásod is más lesz, magabiztosabb és vonzóbb. Ezzel azt is megmutatod, hogy milyen bánásmódot vársz el a leendő párodtól. Ha pedig ő ezt nem akarja megadni, akkor elég erős tudsz lenni, hogy továbbléphess.

8. Ne siettesd a dolgokat!

Ha találtál egy igazán különleges embert, akit minden területen vonzónak találsz, és akár egy egész életet is el tudnál mellette tölteni, akkor se kapkodj. Engedd, hogy minden menjen a maga természetes útján, ne erőltess semmit. Hagyj elég időt ahhoz, hogy kiforrja magát a kapcsolat.

9. Élvezz minden pillanatot!

A randizás nem egy egyetemi vizsga, és nem is egy megoldandó munkahelyi probléma. A párkeresés és ismerkedés alapvetően a szórakozásról kell, hogy szóljon, fontos, hogy jól érezd magad közben, mert csak így van értelme.

Az első mozzanatok, amikor megismersz egy idegent, és amikor fogalmad sincs, hogy mi történik ezután, ezek az élmények teszik igazán különlegessé a randizást. De ha csak arra koncentrálsz, hogy mi fog történni vagy mi nem, akkor megfosztod magadat attól, hogy igazán megéld ezeket a pillanatokat. Szóval nyugalom, ne a jövőn aggódj, inkább élj a jelenben!