9 biztos jel, hogy Te is egy Alfa-nő vagy
2019-07-08  /  Szerző:   /   Tudtad-e? Az alfa-hímekről már bizonyára sokszor hallottál. És az alfa-nőkről?

Az „alfa-nő” kifejezés nem új keletű fogalom. Maga az „alfa” elnevezés az állatvilágból ered, amivel a vezérhímeket illetik. Az alfa-nő definíciója szerint, egy olyan nő, aki vezetési ambíciókkal rendelkezik, tehetséges, erősen motivált és magabiztos. Az ilyen nők hisznek abban, hogy bármit elérhetnek, öntudatosak, tudnak hatni másokra.

Magadra ismertél? Vagy bizonytalan vagy? Ássunk mélyebbre, és nézzük meg azt a 9 személyiségjegyet, amely bizonyíthatja, hogy Te is közéjük tartozol:

1. jel: Félelem nélkül

Az alfa-nők magabiztosak, és intelligensek, extrovertált személyiségek, akik sohasem kételkednek önmagukban, vagy a képességeikben, és nem vonakodnak meghozni egy-egy komolyabb döntést sem.

2. jel: Magas érzelmi intelligencia

Az alfa-nők kimagasló érzelmi intelligenciával rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy felismerik és megértik a saját és mások érzelmeit, érzéseit, és befolyásolni is tudják a többi embert. Az ilyen nők gyakran hozzájárulnak egy közösség formálódásához, beszélgetést kezdeményeznek, bemutatják egymásnak az ismeretleneket, elsimítják a vitás helyzeteket.

3. jel: Folyamatosan tanulás

Az alfa-nők szinte kényszert éreznek arra, hogy szüntelenül fejlesszék képességeiket, elmélyítsék szakmai tudásukat, tapasztalatot szerezzenek minden területen. Tanulnak könyvekből, a saját munkájukból, más emberektől, vagy éppen szakmai konferenciákon.

4. jel: Erő

Egy vezető egyéniségnek természetesen fontos tulajdonsága, hogy minden helyzetben, legyen az személyes, vagy éppen szakmai, erős tud maradni, nem csupán mentálisan, hanem fizikálisan is.

Olvasd el korábbi cikkünket, amelyből megtudhatod, hogy miért élnek jobb párkapcsolatban az erős nők!

5. jel: Mindenki hozzá fordul

Az alfa-nők mindig a közösség központi személyei. Mindenki hozzájuk fordul tanácsért, segítségért, minden döntés előtt kikérik a véleményüket. A többiek rájuk támaszkodnak, lényegében a környezetük emeli őket vezetővé. Ez pedig egy alfa-nőt elégedettséggel tölt el, élvezi, hogy támogathat és mentorálhat másokat.

6. jel: Ambíció

Az alfa-nők úgy vélik, hogy nincsenek határaik, sikerre vannak ítélve, bármit elérhetnek. Ez nem jelenti azt, hogy mindezt egyedül viszik véghez, szükségük van mások támogatására, keresnek egy mentort, kihívások elé állítják önmagukat, és megragadnak minden kínálkozó lehetőséget. Egyszerűen többet akarnak az élettől.

7. jel: Imádják a szüleiket

Az alfák kapcsolata a szüleikkel nagyon szoros, különösen az édesanyjukkal. A stabil családi háttér is hozzásegíti őket az önbizalmuk, és a bátorságuk fejlesztéséhez.

8. jel: Harmónia

Az alfa-nők harmóniát teremtenek minden közösségben, kialakítják a közös hangot, megteremtik az egyensúlyt. Ha megnézel egy csak nőkből álló társaságot, akkor megfigyelheted, hogy mindig van köztük egy alfa, akit a többiek körülvesznek, és kimondatlanul is a vezetőjükké választanak. Ha megjelenik egy másik alfa a színen, az drámához, és katasztrófához vezet, a küzdelemben az erősebb győz. De minden társaságban kell, hogy legyen legalább egy vezető, mert különben szétesik.

9. jel: Kivételes önbizalom

Az alfa-nő egyenlőnek tekinti magát a társaival, és hisz abban, hogy együtt bármit elérhetnek. Törekszik, hogy minél magasabb szintre érjen el a karrierjében, kimagaslóan motivált. Az alfa-nő ambiciózussága magával ragadja a környezetében lévőket is, mindenki őt utánozza, mindenki úgy viselkedik, ahogy ő.

lany