8 nehéz kérdés, amit fel kell tenned a pasidnak!
2020-03-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A randizás nem könnyű, főleg, ha először csinálod, de akkor is, ha már korábban párszor megégetted magad. Sok nőre rásütik a „rámenős” bélyeget csak azért, mert már a randizás korai szakaszában komolyabb kérdéseket is fel mer tenni a partnerének, holott ez a valóságban nagyon is szükséges lépés. Ezzel ugyanis sok későbbi kellemetlen helyzet, és lelki fájdalom elkerülhető lenne.

Ha Te is egy kapcsolat elején jársz, amely épp kezd komolyabbá válni, vagy már régebb óta együtt vagy a pároddal, de még a legfontosabb kérdésekről nem beszéltetek, akkor ez a cikk Neked szól.

Olvass tovább, és ismerd meg azt a 8 kérdést, amit mindenképpen fel kell tenned az új párodnak, bármennyire is nehéz! A jövőbeli boldogságod múlhat rajta!

1. Szeretnél majd gyerekeket?

Igen, ez egy kínos kérdés. Teljesen rendben van, ha valaki nagy családot tervez, és az is, ha egyáltalán nem akar gyereket. A kérdés csupán az, hogy egy oldalon álltok-e mindketten? Ha nem, akkor sem az a megoldás, hogy egyikőtök rákényszeríti a másikra a saját terveit. Inkább érdemes elgondolkozni azon, hogy lehet-e így jövője a kapcsolatnak.

2. Mi a véleményed a házasságról?

Vannak párok, akiknek nincs szükségük a „papírra”. Másoknak viszont nagyon fontos lépés. Tisztáznotok kell, hogy hányadán álltok ezzel a kérdéssel. Lehet, hogy a párod szüleinek rosszul sikerült a házassága, és ez örökre elvette az ő kedvét is a dologtól. De lehet, hogy Te mindig a hófehér ruhádról ábrándoztál. Jobb, ha mindez még a kapcsolat elején kiderül.

Ezt is olvasd el! 8 tanács egy boldog párkapcsolat kialakításához

3. Szereted a háziállatokat?

Persze az sem mindegy, hogy melyiket. Vannak kutyások, és vannak macskások. Meg olyanok is, akik betegesen félnek mindegyiktől. Az is teljesen érthető, hogy ha valaki allergiás az állatok szőrére, az nem fogja elviselni őket a lakásban sem.

4. Éltél már együtt egy korábbi pároddal?

Az összeköltözés ötlete egy olyan ember számára, aki még sohasem lakott együtt senkivel, rémisztő lehet. Ezért, ha Te úgy érzed, hogy már magassabb szintre lépnél a kapcsolatotokban, akkor ezt előtte meg kell beszélnetek.

5. Van tartozásod?

Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne, de mégis jobb már az elején tisztázni. Ebből jobban megismerheted, hogyan bánik a pénzzel, és hogy hosszabb távon mire számíthatsz mellette.

6. Mi az az egyetlen dolog, amit megváltoztatnál magadon?

Egy ilyen kérdés nyilván gondolkodásra készteti, de mégis jó megtudni, hogy mi a gyenge pontja, és esetleg tudsz-e benne neki segíteni.

7. Ha úgy alakulna, belevágnál egy távkapcsolatba?

Senki nem szeretne távkapcsolatban élni, de vannak váratlan helyzetek, amikor dönteni kell. Fontos tudni, hogy reagálna rá. Egyes emberek ugyanis mereven elzárkóznak tőle, mások viszont elfogadják, legalábbis átmeneti megoldásként.

8. Hol akarsz élni?

Nem mindig alakul úgy, hogy minden passzol. Lehet, hogy Te a családod közelében lennél, míg a párod a munkája miatt máshol telepedne le. Különösen fontos ezt előre tisztázni, ha gyerekeket is szeretnétek, mert velük egy költözés még komplikáltabb ügy.

Ha szeretitek egymást, akkor ezek a kérdések nem jelenthetnek problémát. Az egészséges párkapcsolatban élő emberek mindenben nyíltak és őszinték egymás felé, mert csak így működhetnek együtt hosszabb távon.