8 megnyugtató jel, hogy a párkapcsolatoddal minden rendben
2019-11-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

„Bárcsak beleláthatnék a jövőbe!” Hányszor hallottuk már, de az is lehet, hogy mi magunk is vágytunk már erre a képességre. A jövő miatt ugyanis minden ember aggódik. Aki egyedül él, az azért, aki párkapcsolatban, az pedig azért.

Ha jósolni nem is tudunk, azért a nyilvánvaló jelekre érdemes odafigyelni.

Ha igaznak érzed a következő állításokat a saját kapcsolatodra, akkor nincs mitől félned.

1. Jók a megérzéseid a pároddal kapcsolatban

Sose hagyd figyelmen kívül a tudatalattid jelzéseid. Gyakran esünk ugyanis abba a hibába, hogy nem hallgatunk a belső hangra, próbálunk az eszünk után cselekedni, pedig a szívünk mást diktál. Csendesítsd el a gondolataidat, és csak befelé figyelj. Jógázz, vagy meditálj, a lényeg, hogy hallgass az ösztöneidre, és a tested rezgéseire.

2.  Közös terveket szőttök a jövőre

Legyen szó közeli, vagy akár a távoli jövőre vonatkozó közös tervekről, azok mindenképpen a kölcsönös elköteleződéseteket mutatják egymás felé. Mindketten számítotok a másikra, és egyértelmű számotokra, hogy egyikőtök sem akar kilépni a kapcsolatból.

3. Saját közös nyelvet használtok

Kutatások bebizonyították, hogy a két embert egymáshoz fűző kötelék szorosabb lehet, ha kialakul közöttük egy sajátos belső nyelv. Becézik egymást, akár egyetlen szó kimondásával is ugyanarra a közös élményre gondolnak mindketten. A kívülállók ettől még inkább párként tekintenek rájuk, hiszen ezeket a bizonyos szavakat, csak ők ketten érthetik. Ez már az intimitás egy nagyon magas szintje.

Ezt is olvasd el! Becenevek: szeretjük, de néha az agyunkra mennek

4.  Megbíztok egymásban

Bizalom nélkül nincs kapcsolat. Csak lassan alakul ki, és roppant törékeny. Ha pedig egyszer elvész, nagyon nehéz újraépíteni, talán nem is lehetséges igazán. Amikor teljes biztonságban és nyugalomban érzed magad a párod oldalán, mind fizikálisan, mind emocionálisan, az a legjobb alapot biztosítja egy tartós együttéléshez.

5. Kifejezheted az egyéniséged

Egy kapcsolatban szükségszerű néhány kompromisszum elfogadása, mégsem szabad feladnod önmagadat. Sőt! Két ember kapcsolatában szükség van arra, hogy bátorítsák egymást, és támogassák, hogy a legjobbat hozzák ki a másikból. Hiszen pont Te voltál az, aki megtetszett neki, ezért maradj is olyan, mint legelőször.

6. Hasonló az értékrendetek

Magától értetődő, hogy egy kapcsolat csak akkor tud fejlődni, ha a benne élő két ember hasonló irányvonalak mentén képzeli el a jövőt. Beszéltetek már házasságról, esetleg gyerekvállalásról? Vagy mindketten inkább utazgatással töltenétek el a szabadidőtöket? A lényeg, hogy terveitek igazodjanak egymáshoz.

7. Jól érzitek együtt magatokat

Mindketten pozitívan tekintetek a kapcsolatotokra? Izgatott vagy, ha találkoztok? Mindig jól érzitek együtt magatokat, legyetek akár kettesben, akár nagyobb társaságban? Akkor ennél jobb kapcsolatban nem is lehetnél.

8. Igazi csapatjátékosként viselkedtek

Egy csapat sem nyerhet döntőt, ha csak egy játékos is kevesebbet nyújt 100%-nál. Ugyanígy egy szerelmi kapcsolat sem működhet sokáig, ha a pár mindkét tagja nem teszi oda a legjobb énjét. Ha épp egy nehézségbe ütközöl, akkor a párod ott áll mögötted feltétel nélkül? Együttműködtök azért, hogy egy problémát közösen megoldjatok? Ha mindenre őszintén igennel tudsz válaszolni, akkor nincs szükséged a jövőbe látó képességre.

8-megnyugtato-jel-hogy-a-parkapcsolatoddal-minden-rendben