7 legjobb romantikus film, amit még a pasid is imádna
2021-11-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem Megszállottja vagy a romantikus filmeknek? Közös mozizásra készültök pároddal, de nem tudod, milyen filmet válassz, hogy a pasid se aludjon el az első öt percben? Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb romantikus filmeket, amelyekkel nem lehet mellélőni egy közös mozizáskor, még akkor sem, ha pasid nem éppen a romantikus filmek kedvelője.

1.Casablanca - a második világháború alatt, Marokkóban játszódik a történet, a fő bonyodalom pedig két meggyilkolt német tiszt papírjai körül forog. Ingrid Bergman és Humphrey Bogart feledhetetlen kettőse és a híres betétdal több mint 70 éve inspirálja a filmművészetet.

2.Dirty Dancing – régebben szexi, buja filmnek számított. A Houseman család két leánygyermekével nyaral egy vidéki szállóban, amikor az egyik lány felfedezi, hogy milyen partikat nyomnak éjjelente a szálloda táncosai. Táncórákat vesz, és közben beleszeret jóképű tanárába, Johnnyba. Kapcsolatuknak a szülők nem örülnek, mivel a lány apja azt hiszi, Johnny ejtette teherbe az egyik táncoslányt - aki helyett Babyt kérik meg beugrónak egy táncversenye. Kellemesen közhelyes bonyodalmak után az end tényleg happy, és nagyon vidám.

3.Idétlen időkig - a férfiak által is az egyik legjobb romantikus filmnek kikiáltott darab, a Groundhog Day. Phil Conor időjárás-bemondó kis stábjával (Rita és Larry) egy pennsylvaniai kisvárosba utazik, hogy a mormota-napjáról tudósítson. Az állat nem bújik elő és a hóvihar miatt nem tudnak hazatérni. Phil reggel arra ébred, hogy ugyanazt a műsort hallja a rádióban, mint előző nap. Lassan ráeszmél, hogy újra február másodika van. És ez így megy a végtelenségig: február másodika ismétlődik folyamatosan.

4.Lesz ez még így se! - egy szép szerelmi történet vicces jelenetekkel. Melvin végtelenül undok és magának való, kényszeres cselekvő férfi, akit csak az zökkent ki a szokásos kerékvágásból, hogy a szomszédját kirabolják. Közben megismerkedik egy pincérnővel. Itt kezdődnek a bonyodalmak: Melvin egymás után csöppen olyan szituációkba, amelyektől korábban irtózott és kénytelen elhagyni a komfortzónáját, fizikai értelemben is. Egy utazás a szomszéddal és a pincérnővel láncreakciót indít el…

5.Az 50 első randi - blőd, mégis kedves mozi arról, hogy mi történik, ha egy férfi egy olyan nőbe zúg bele, aki egy baleset miatt elvesztette a rövid távú memóriáját, és másnap már fogalma sincs arról, hogy előző nap megismerkedtek. Ez a helyzet feladja Henrynek a leckét: minden nap meg kell küzdenie Lucy figyelméért és szerelméért.

6.Igazából szerelem - szerintünk ez egy igazi Valentin-napi film. A boldog és boldogtalan, a beteljesült és beteljesületlen szerelemről szól, az életünkben magunkkal cipelt jó és rossz kapcsolatokról, az előítéletekről, a félreértésekről, a csábításról, a gyászról és az egymásra találásról. Arról, hogy mennyi akadálya lehet a beteljesült szerelemnek, és persze arról, mennyi akadályt le lehet győzni, ha valaki kitartó.

7.Fogadom – ha az 50 első randi alapszitujára gondoltok, talán mosolyogtok, de ezen nem fogtok. Paige és férje Leo fiatal házasok és nagyon szerelmesek. Ám egy váratlan autóbaleset következtében Paige kómába esik, és miután eszméletére tér, elveszti az emlékezetét. Leonak kemény munkára és hihetetlen kitartásra van szüksége ahhoz, hogy Paige újra belé szeressen. Ne hagyjátok ki ezt a filmet!

par