A 7 legjobb módszer, hogy elfelejtsd az exed
2021-10-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Nemrég szakítottál, és nem tudod, hogyan tovább? Vegyél egy nagy levegőt és próbáld megfogadni az alábbi 7 tanácsot, amit ha betartasz, hamar túlteheted magad rajta.

1.Sírd ki magadból a bánatot

Nem szégyen a sírás, sőt még hasznos is. Azért lehetőleg ne az exed előtt fakadj sírva, de egy kis pityergés kiváló módja annak, hogy megszabadulj a benned rekedt negatív érzésektől. Barátnőidnek bármikor kisírhatod a fájdalmadat, ők biztosan nem ítélnek el miatta.

2.Ne ugorj bele másik kapcsolatba

Bármilyen egyszerű megoldásnak is tűnik, nem érdemes azonnal új kapcsolatba menekülnöd a szakítás után. Ez akár meghosszabbíthatja a gyászidőszakot is. Egy új kapcsolatban előfordulhat, hogy egy idő után bűntudatot fogsz érezni, amiért néha még mindig gondolsz az exedre. Ezt megpróbálhatod kontrollálni, de általában feltör a felszínre, megkeserítve a jelenlegi kapcsolatod.

3.Állj ellen a kíváncsiságodnak

Szakítás után természetes, ha nagyon érdekel, hogy hol jár, kivel találkozik, mit posztol az exed. Azonban, ha teheted, inkább szabadulj meg a telefonszámától és egy darabig tiltsd le a posztjait, és tartsd magad távol a Facebook profiljának nézegetésétől is. Nem fogsz tudni könnyebben elszakadni tőle, ha azt látod, hogy épp összejött egy lánnyal, viszont garantáltan feltéped vele a sebeidet.

4.Szabadulj meg a személyes tárgyaitól

Nem szükséges mindent kidobnod, ami rá emlékeztet, de ha körülvesznek a cuccai, nehezebb lesz a felejtés. Érdemes összegyűjtened a dolgait, és néhány üres cipős dobozba tenni őket. Így nincsenek szem előtt, de bármikor visszakaphatja régi tárgyait, ha szüksége van rájuk és megérdemli, hogy visszaadd őket.

5.Lógj minél többet a barátaiddal

Ha kapcsolatban élünk, jellemzően megfeledkezünk és egyre kevesebb időt töltünk a barátainkkal. De most, hogy már nincs, próbálj meg minél több időt tölteni velük újra.

6.Emlékezz a rossz dolgokra

Idővel minden emlék megszépül. Ezzel nincs is baj. De te sose felejtsd el, hogy miért mentetek szét. Megcsalt? Hónapokig nem dolgozott? Féltékeny volt? Nem állt másból az életetek, mint vitatkozásból? Ugye, hogy már nem is hiányzik?

7.Élvezd a szabadságot

Régen engedélyt kellett kérned, ha el akarsz menni valahova, moziba állandóan akciófilmeket néztetek és már nem is tudod, hogy mikor shoppingoltál egy jót? Most végre azt csinálhatod, amit szeretnél, akkor, amikor szeretnéd, nem kell engedélyt kérned már tőle. Használd ki ezt az időszakot!