6 legszebb romantikus zene
2017-12-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem A szerelem a legfurcsább dolog a világon, annyi ellentételes érzelem, annyi megmagyarázhatatlan hangulat tör ránk, ha szerelmesek vagyunk. A legboldogabb pillanatokat hirtelen a legnagyobb szomorúság váltja. A szerelem már csak ilyen, akkor is megríkat, ha közben boldogok vagyunk. És a legjobb szerelmes dalok pontosan ezt az állapotot képesek felidézni.

Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a 6 legszebb romantikus zenét, amit meghallgathattok akkor, ha éppen nagyon boldogok vagytok, vagy ha épp összetört a szívetek.

1. Chet Faker – I’m into you

Az „I’m into you” dal nyitja meg a „Thinking in Textures” 2012-es albumát, ami egyben az énekes debütáló albuma is. A dal az optimizmus és érzékiség egyvelege, mely pozitív rezgést közvetít mindazoknak, akik meghallgatják ezt a dalt.

2. Jack Johnson – Better TogetherBoldogság, szerelem és remény. A „Better Together” dal ugyancsak nyitódalként szerepel az énekes „In Between” albumán, és ennél jobb dalt nem is választhattak volna arra, hogy megnyissa az albumot.

3. Jason Mraz – I’m YoursAz „I’M Yours” dal egy impulzust ad a hallgatóknak, egy csodaszép hanggal, egy zene, ami tele van pozitív energiákkal.

4. Eric Clapton – LaylaÉrzékiség gitár akkordokon. Semmi sem romantikusabb egy gitár kísérő hangjánál és egy erős férfihangnál, ami betölti tartalommal a hangokat, melyek meghatározzák a szerelmet.

5. Nightwish – While your lips are still redA Nightwish „While your lips are still red” dal arra buzdít minket, hogy minél jobban használjuk ki a szerelem szépségét, és hogy minél inkább megéljük a gyengédség pillanatait.

6. Queen – Love of my lifeA „Love of my life” ballada a Queen 1975-ös „A Night at Opera” albumán szerepel. A dalt Freddie Mercury írta Mary Austinról, akivel hosszabb párkapcsolata is volt. A dal hihetetlen érzékiséget közvetít, melyet szóval semmiképp sem lehetne kifejezni.