5+1 baki, amitől idősebbnek látszol
2021-12-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Teljesen normális, hogy az ember idősödik, hiszen ez az élet része. Ugyanakkor arra figyelnünk kell, hogy korábbi sminkelési rutinunk vagy kedvenc ruhadarabjaink már adott esetben inkább öregítenek minket, nem szolgálnak minket jól. Aggodalomra azonban semmi ok, összeszedtünk egy listát, amire ha figyelsz, akkor sokkal fiatalabbnak látszol majd a korodnál!

Sok a smink

Sokszor azt gondoljuk, hogy az erős smink ápol és eltakar. 35-40 éves kor felett azonban inkább felhívja a tökéletlenségekre a figyelmet, és arra sarkallja a bámészkodókat, hogy hibát keressen az arcbőrünkben - írja a Bien. Manapság egyébként is a természetesség a divat, fordítsd ezt előnyödre! A natúr sminkkel többet nyerhetsz a 2020-as években.Túl nagy a kontraszt, erős színek

Fiatalon még lehet, hogy jó dolognak tűnt egy neonsárga vagy neonlila. Manapság inkább kerüld, hiszen nagyon ráerősítenek az alakodra. Nem kell azonban teljesen száműzni a drámaibb darabokat, inkább csak arról van szó, hogy finomítsd a megjelenésedet pasztellszínek kombinálásával.

Régi divat szerint öltözöl

Sokan évekig ugyanabban a stílusban vásárolnak, öltözködnek, pedig az már régen kiment a divatból vagy egyszerűen már nem áll jól nekik. Érdemes ilyenkor egy-két modernebb kiegészítővel feldobni a ruhatárunkat, hiszen azzal is elegánsabbnak és fiatalosabbnak tűnhetünk.

Túl modern a divat

Ennek a visszája természetesen az, ha valaki túl fiatalosan akar öltözködni. Megjelenésünkkel sajnos azt a benyomást is kelthetjük, hogy foggal-körömmel kapaszkodunk a húszas éveinkbe, pedig már a hatvanhoz vagyunk nagyon közel. Figyeld meg, hogy a nálad 5-10 évvel fiatalabb korosztály miket hord, és tőlük less el egy-két titkot a tinik helyett.

 

Elő a fésűvel!

Utoljára a ’90-es években volt nagy divat a kiengedett hullámos, göndör haj, amit csak nagyritkán fésült meg az ember lánya. Ez azonban már a múlté, a fiatalosság és divatosság egyik legfontosabb eleme egy szép frizura, ami kiemeli az arcunk vonalát.

A legfontosabb viszont mégiscsak a kényelem

Persze akármennyit beszélhetünk arról, hogy az „életkorodnak megfelelő ruhákat kell hordanod,” ami igazából számít az az, hogy te hogyan érzed magad a bőrödben. Semmiképpen ne vegyél fel olyan felsőt, blúzt vagy nadrágot, amiben kényelmetlenül érzed magad és csak feszengsz a bőrödben. Kísérletezz, találd meg, ami neked a legjobb!

Forrás: Blikk