5 trükk, hogy jobban felszívódjon az arckrémed
2020-11-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Gondolkodtál már azon, hogy mennyi szérum és hidratáló krém jut ténylegesen a bőrödbe egy használat alatt? Valószínűleg gyanítod, hogy a termékek nem 100%-a szívódik fel… A bőröd annyit bír és dolgoz fel, amennyire képes. Ismerd meg a trükköket, amiknek segítségével a kedvenc krémeid ránctalanító, tápláló, simító, vagy épp hidratáló tulajdonságait a maximális fokozatra pörgetheted!

1. Arctisztítás alaposan

Ez az első, és legfontosabb lépése minden bőrápolási rutinnak. Használj a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítót, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, az olajat és a sminkmaradványokat. Gondolj úgy a bőrödre, mint egy patyolattiszta vászonra. Ez legyen az alap, amire dolgozol, akár krémekről, akár sminkelésről van szó. Egy minőségi arctisztító készülék egy-kettőre megváltoztatja a bőrápolási rutinodat; vele higiénikusan, gyengéden, mégis hatékonyan távolíthatod el a bőr mélyebb rétegeiből is a szennyeződéseket, így elősegítve a hidratálók bejutását.

2. Legyen nedves

A nedves bőr jobb áteresztő, mint a száraz. Ez tény. Tehát, ha kedvenc szérumodat nedves bőrre viszed fel, azzal elősegítheted a hatékonyságát, mert egyszerűen segítesz neki mélyebbre jutni. Nem kell, hogy tocsogjon a víztől a bőröd, inkább egy víz-permetes bőrfelszínt próbálj elérni és utána jöhetnek a készítmények.

3. Melegítsd fel!

A sejtek közötti nagyobb tér nagyobb a felszívódási felületet is jelent, ahol bőrápoló termékek bejuthatnak. Ha a bőröd ráadásul meleg, akkor az összetevők gyorsabban aktivizálódnak és lépnek kölcsönhatásba a sejtekkel. Az extra hőért viszont nem kell a szomszédba menned, az UFO 2 okos arcmaszkja a melegítő funkciójával pillanat alatt a segítségedre lesz. Az eszköz T-Sonic pulzálása, és LED fényterápiás funkciója tovább erősíti kedvenc szérumod, géled, hidratálód hatását. Ne feledd, az extra meleg minden arcápoló-kezelés hatékonyságát növelheti!

4. Engedd be a gőzt!

Az arc gőzölése nagyszerű módja a bőr felpuhításának, a hőtől kitágult pórusokon keresztül pedig sokkal mélyebbre jutnak a hatóanyagok. OK, nyilvánvaló, hogy nem fogsz minden egyes arckrémezés előtt gőzölni, de heti 1-2 alkalom is segít abban, hogy a pórusaid tiszták maradjanak. Így a szérumok, hidratálók nagyobb eséllyel hatolnak a bőröd mélyebb rétegeibe.

5. Egy kis masszázs senkinek sem árt

Egy frissítő arcmasszázsra ne úgy tekints, mint valami különleges kezelésre. Lehet kézzel, vagy arcmasszírozó készülékkel, de az arcbőröd masszírozása legyen a mindennapjaid része a feszesebb és fiatalosabb kinézetért. Plusz, ez a legegyszerűbb trükkök egyike, amivel stimulálhatod a kollagén termelést, csökkentheted a szem alatti puffadást és elősegítheted a bőrápoló termékek mélyebbre hatolását.

Forrás: Glamouronline