5 tipp a hónaljunk megfelelő ápolásához
2024-06-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Annak ellenére, hogy bőrünk különösen érzékeny ezen a területen és sok odafigyelést igényel, gyakran elfelejtjük a napi rutinunk a hónaljunkat megfelelően ápolni.

Elhoztunk nektek az 5 tuti tippet, melyeket, ha betartotok búcsút mondhattok a kellemetlen hónaljszagnak:

Megfelelő tisztítás

Fontos, hogy alaposan tisztítsuk meg az axilláris területet, függetlenül attól, hogy borotváljuk-e vagy sem. Mivel ez a

Ne hagyjuk ki a hámlasztást

Az arcunk és testünk rendszeresen hámlasztást igényel, de gyakran elfelejtjük az axilláris területet. Az itt végzett hámlasztással

Helyes borotválkozás

Nyáron, amikor rövid felsőket vagy bikinit viselünk, sokak számára fontos a borotvált hónalj. Ahhoz azonban, hogy elkerüljük a pattanásokat és a bőrirritációt, érdemes figyelni néhány dologra:

már borotválkozás előtt vigyünk fel hidratáló krémet, amely megelőzi a bőrirritációt és biztosítja az optimális eredményt.

Használjunk borotválkozáshoz

A megfelelő dezodor kiválasztása

A dezodorok választéka hatalmas, és nem könnyű eligazodni közöttük. Fontos, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire. Ha a dezodor irritációt vagy erős maradványokat okoz, cseréljük le a terméket. Az összetevőknek egyszerűnek és mentesnek kell lenniük az illatanyagoktól, ftalátoktól, parabénektől, szulfátoktól vagy színezékektől.

Az alumínium sem feltétlenül szükséges a kellemetlen izzadtság szag elleni védelemhez, inkább a nedvességtermelést blokkolja.

Kókuszolaj az irritáció ellen

Ha gyorsan irritálódik a bőrünk, bátran használjunk kókuszolajat. Emellett a kókuszolajak feszesítő hatással bírnak a bőrre.