5 szabály, amely erősebbé teszi a párkapcsolatod
2020-09-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Aki élt már hosszabb távú párkapcsolatban, az jól tudja, hogy egy ilyen sosem könnyű. Sőt, néha egészen nagy kihívásokkal kell benne megküzdeni. De a legnagyobb probléma azzal van, ami miatt a legtöbb virágzó szerelem sajnos szakítással végződik, hogy fogalmunk sincs róla, hogyan is kell jól csinálni.

Az együttélés szabályait nem tanítják meg nekünk az iskolában. Sokunk pedig még csak abban a szerencsés helyzetben sincs, hogy jó példát látott volna a szüleitől.

Ehelyett mindenki mélyvízbe kerül, ha elkezd randizni, és vagy sikerül kiúsznia a boldogság partjára, vagy elmerül.

Ha Te is az utóbbiak táborába tartozol, akkor itt a segítség. Összegyűjtöttünk 5 gyakorlati tanácsot, amelyeket követve biztosan jobb és erősebb párkapcsolatot alapozhatsz meg.

Soha ne feküdjetek le aludni dühösen!

Persze van az a konfliktushelyzet, amit nem lehet megoldani egy éjszaka alatt, és olyankor jót tesz, ha kis időre félrevonultok, vagy alszotok rá egyet. De alapvető szabály, hogy a napi problémákat oldjátok meg még aznap. Ezzel nem mérgezitek tovább a következő napokat is, és nem mérgesítetek el egy egyébként apró ügyet.

Ezt is olvasd el! - Az egészséges párkapcsolatok 3 titkos összetevője

Ne hagyjátok abba a randizást!

Tévedés lenne azt hinni, hogy a randizás csak a szingli emberek kiváltsága. Attól, hogy boldog vagy valaki mellett, még nem kell befejeznetek a randizást egymással. Rendszeresen szervezzetek közös, romantikus programokat, amelyek segítenek életben tartani köztetek a szenvedély lángját.

Kijelölhetitek a hét egyik estéjét, vagy bármely napszakot, amit mindig kettesben töltötök, és csak egymásra koncentráltok. Keressetek mindig valami új lehetőséget, vagy térjetek vissza a korábbi randihelyszíneitekre, a lényeg, hogy érezzétek együtt jól magatokat.

Soha ne vágj olyat a párod fejéhez, amit később megbánhatsz!

Tudjuk, hogy ezt nem könnyű betartani, mert a veszekedés hevében hajlamosak vagyunk megsérteni egymást. Mégis sok szakítás elkerülhető lenne, ha az emberek megtanulnának tisztelettel vitázni. Egy-egy ilyen eset után ugyanis hiába kérsz bocsánatot, a párod soha többé nem fogja ezt elfelejteni, és előfordulhat, hogy egy újabb konfliktus során ismét előkerül.

Mindig legyetek őszinték egymáshoz!

Sajnos a férfiak és a hölgyek nem igazán beszélnek egy nyelvet, mindkét nemnek más a kommunikációs stílusa, amely számtalan vita forrása lehet. De, ha mindketten mindig őszintén és nyíltan beszéltek a párotokkal, az sokat segíthet. A kommunikáció alapvető minden párkapcsolatban. Előfordulhat, hogy egyikőtök sem jeleskedik benne, akkor viszont komolyan foglalkoznotok kell ezzel a problémával. Szánjatok rá elég időt, és próbáljátok megérteni egymást, ne legyenek tabutémák köztetek, és vitassatok meg mindent közösen.

Hagyjatok elég teret egymásnak!

Az ember társaslény, de ez nem jelenti azt, hogy élete minden percét a párja mellett szeretné tölteni, vele összezárva. Mindannyiunknak szüksége van némi énidőre, ahol és amikor azt tehetünk, amit mi szeretnénk. Legyen az egy hobbi, egy tanfolyam, sport, vagy csupán pihenés, fontos, hogy a párunk ezt biztosítsa számunkra. A legjobb párkapcsolatokban a felek elég időt szánnak egymásra, és ugyanakkor saját magukra is.

Az igazi kiegyensúlyozott kapcsolatért folyamatosan tenni kell, apró lépésekkel viszont jelentős eredményeket érhetsz el. Fogadd meg a fenti tanácsokat, és építsd be a mindennapjaidba, hogy erősebbé és boldogabbá válhasson a párkapcsolatod.