5 könyv őszre, amely visszarepít a nyárba
2022-10-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Bármennyi fantasztikus tulajdonsága is van az ősznek, időnként sokunkat elkap a nosztalgia. Ilyenkor semmi másra nem vágyunk jobban, mint egy-két napra visszarepülni a nyár melegébe. Hiszen kinek ne hiányozna néha a korán kelő és későn nyugvó nap vagy a vakáció kalandos hangulata? Ezzel az 5 könyvvel szerencsére seperc alatt a gondtalan hőség kellős közepére varázsolhatjuk magunkat.

Mark Lamprell: Találkozzunk Rómában!

A Rómában játszódó, több szálon futó kalandokat elmesélő történet igazán lebilincselő. A 19 éves Alice a ’boldogító igen’ előtti utolsó, egyedüli vakációjára érkezik a városba, amely azonban nem várt romantikus meglepetést tartogat számára. Alec és Meg omladozó házasságuk utolsó köreit futják, mikor embert próbáló kalandokba csöppennek; Constance és Lizzie pedig megboldogult rokonuk, Henry több évtizedes titkára keresik a választ az olasz fővárosban.

Erica James: Nyár a Comói-tónál

Ebben a csodálatos regényben igazán megmutatkozik a sors hívó szava, méghozzá egy vonzó nyári környezetben. Floriana esküvőre készül: élete szerelme egy másik nővel köt házasságot a nyáron, míg Esme szívét egy elmúlt szerelem emléke húzza vissza Itáliába. Véletlenek sorozatának vagy a végzetnek köszönhető, hogy Floriana és Esme végül együtt néznek szembe a múlt fájdalmaival? Ráadásul nem is akárhol: a festőien gyönyörű, Comói-tónál.

Tasmina Perry: Ház medencével

Jem Chapman Hamptonsba készül nyaralni, méghozzá egy fantasztikus lehetőséget megragadva. Azonban sötét titkot tartogat a bérelt nyaraló, és annak minden vakációt élvező lakója. Valaki hazudott, valaki meghalt. De mi történt igazából tavaly nyáron? Ahogy Jem egyre közelebb kerül nyaralótársaihoz, nyilvánvalóvá válik, hogy itt bizony mindenkinek van valami rejtegetni valója…

Nicky Pellegrino: Olaszország, szeretlek!

Csodálatos történet a szerelem és az itáliai konyha titkairól. Ez az igazi nyári könyv három különböző idősíkon keresztül repít minket el Itália romantikus hangulatú, fülledt melegébe: 1964-ben egy dél-olaszországi faluban lehetünk részesei az olasz asszonyok esti pletykáinak, majd 1980-ban a fővárosba, Rómába érkezve pillanthatunk bele egy teherbe esett lány küzdelmeibe, végül a történet 2005-ig vezet minket, amikor Londonból Dél-Olaszországba érkezik egy fiatal nő.

Fejős Éva: Csak egy tánc

Izgalmas, fordulatokkal teli történet szerelemről, titkokról, féltékenységről, amely a nyár egyik legszeretettebb helyszínén, a Balaton parton játszódik. A sikeres és híres balerina, Heléna már elvált nő, aki úgy érzi, új esélye lehet a boldogságra. Azonban nem biztos, hogy új párját valóban tiszta szándékok vezérlik. De mi lesz, amikor a júliusi eljegyzés után nyoma vész az újdonsült vőlegénynek?