5 jel, hogy betegesen féltékeny vagy
2022-02-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat A féltékenység egy bizonyos szintig egészséges. Vannak viszont emberek, akik olyan keményen képesek űzni ezt az ipart, hogy teljesen megkeserítik a másik életét. Lássuk, mely tulajdonságok halmozásával tartozol a betegesen féltékeny kategóriába!

Bizalmatlan vagy

Ha párod bulizni megy a haverjaival, te pedig otthon töltöd az estét, elképzelsz különböző szituációkat, hogyan fog megismerkedni egy másik lánnyal. Ha nem is ő a kezdeményező, akkor is úgy gondolod, hogy biztosan belemegy a játékba.

Figyeled az exét

Elég gyakran érdeklődsz az előző párkapcsolata után. Próbálsz minden egyes információt megszerezni ahhoz, hogy a dolgok után tudj járni. Néha elmész a munkahelyére, leskelődsz, kivel barátkozik. Megnézed a Facebook adatlapját, akár többször is egy nap és kiakadsz, ha nálad még jobban is néz ki a lány.

Nyomozóvá válsz

Minden egyes sms, minden hívás biztosan üzenet. Amikor kimegy mosdóba, kommandós üzemmódra váltasz, beleolvadsz a környezetbe és gyorsan odamész a telefonjához. Elolvasod az üzenetet. Az anyja írt. Persze! Nem hiszed el, hogy akkor csal meg, amikor ott ül melletted. Párod visszaindul lassan. Te leveted a kommandós álarcod, és forrongva ülsz vissza a foteledbe, majd a nap hátralevő részében gyanakodva fürkészed a tekintetét.

Számon kéred

Semmit az égvilágon nem hiszel el. Tudod, hogy évek óta sportol, de miért lett vajon eggyel több edzés a héten? Úgy érzed egy világ dőlt benned össze, biztosan megcsal, mert te már nem vagy elég jó neki. Mikor találkoztok este, és ő késik pár percet, te teljesen kifordulva önmagadból ordítozol vele, hogy hol volt, és mutassa meg azt, akivel megcsal! Szerencsétlen meg csak néz, hogy neked mi a bajod.

Követed, amikor elmegy otthonról

Már nem csak a telefonhívásait, a Facebook üzeneteit, az új ismerőseit és az e-mailjeit figyeled, hanem azt is, merre jár. Először csak GPS-en nézed meg, hogy hol tartózkodik éppen, hogy be van kapcsolva a telefonján a nyomkövetőd. Aztán ha rájött, mi az eget művelsz és kikapcsolta, már indulsz is utána. Napokig, hetekig követed, míg le nem buksz egyszer.

Aki állandóan féltékenykedik, nem bízik meg a szerelmében, annak a legtöbb esetben magában kell keresnie a baj forrását. Ha a szerelmed soha nem adott még okot arra, hogy féltékeny legyél, akkor ne zaklasd állandóan ezzel, mert a végén te fogod egy harmadik személy vigasztaló karjaiba űzni. Azért viselkedsz így, mert magadban nem bízol meg, te szenvedsz önbizalomhiányban, és ezt a problémád rávetíted párodra, ami nagyon sok konfliktust fog szülni. Kezdj magaddal valamit! Keress új hobbit, járj el sportolni, ismerj meg te is új embereket, és meglátod, egyből más szemmel fogod látni a világot.