5 élelmiszer, ami enyhíti a fejfájást
Ha fáj a fejünk, mindent megtennénk, hogy enyhítsük a fájdalmat. Te is elsőként a gyógyszerért nyúlsz ilyenkor? Próbálj inkább bőségesen folyadékot fogyasztani, és azokhoz az élelmiszerekhez nyúlni, amelyek segítséget nyújthatnak a kellemetlen állapot megszüntetésében.
Ezek az élelmiszerek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél előbb elmúljon a fejfájásod!
1. Görögdinnye
Mivel a fejfájást gyakran a kiszáradás okozza, a magas víztartalmú gyümölcsök segítségével enyhítheted a fájdalmat. A dinnyének nagyon magas a víztartalma, fogyasztásával csökkenthetjük a fejfájást. Kálium- és magnéziumtartalma miatt szintén jó hatással van a fejfájásra.
2. Banán
Magas kálium-és magnéziumtartalma miatt hatékony lehet fejfájás esetén. A magnéziumnak nyugtató hatása van, éppen ezért a stresszből adódó fejfájást is nyugtatja.
3. Burgonya
Persze nem a gyorséttermes hasábburgonyára gondolunk! A legjobb, ha főve vagy héjában sülve fogyasztjuk fejfájás esetén, mert egy közepes méretű krumpli 600 mg káliumot tartalmaz.
4. Ananász
A friss ananász csodákat tehet fejfájás esetén, hiszen olyan enzimeket tartalmaz, melyek enyhítik a problémát. Emellett a gyulladások kialakulását is gátolja.
5. Uborka
A dinnyéhez hasonlóan az uborka is nagyon magas víztartalommal rendelkezik, így hatékonyan hidratálja a szervezetet, és szinte azonnal megszünteti a fejfájást.