5 egyszerű módszer, hogy több időt tölthessetek együtt
2020-01-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Időnként úgy érezzük, hogy semmire nincs elég időnk. Főleg a párunkra jut kevés. Egyszerűen mindig közbe jön valami. Éjszakába nyúló otthoni munka, programok a barátokkal, családi elfoglaltságok, vagy egy megfázás.

Ezek mellett nehéznek tűnik, mégis mindenki számára adott, hogy némi szervezéssel, és odafigyeléssel találjon némi plusz időt, amelyet kettesben tölthet el a kedvesével. Hogyan?

Olvass tovább, és hasznosítd ötleteinket!

1. Tedd le a telefont!

Igen, jól olvastad. Összeszámoltad már, hogy hány órát fecsérelsz el a közösségi oldalakat bújva minden nap? Egy átlagember akár 5 órát is. Ha ezt a rengeteg időt, vagy legalább a töredékét a párodra fordítanád, máris közelebb kerülnétek egymáshoz. A legjobb, ha minden nap kijelöltök egy mobilmentes idősávot, amikor inkább egymással foglalkozhattok.

Ezt is olvasd el! 8 tanács egy boldog párkapcsolat kialakításához

2. Találjatok egy közös hobbit!

Valószínűleg azért alkottok egy párt, mert sokmindenben hasonlítotok egymásra. Így az is könnyen elképzelhető, hogy egyszerűen találnátok egy olyan elfoglaltságot, amelyet mindketten szívesen űznétek rendszeresen. Lehet ez egy sport, vagy akár valami művészet. Csak a Ti döntéseteken múlik. Ezáltal nemcsak több időt tölthettek együtt, de akár jó módja lehet új barátok szerzésének is.

3. Szervezd ki a feladatokat!

Ha a szabadidőd nagy részét házimunkával töltöd a párod helyett, akkor ideje elgondolkoznod azon, hogy felfogadsz némi segítséget. Ma már számtalan olyan vállalkozást találsz, akiket megbízhatsz a mosással, vasalással, a neten is elintézheted a heti nagy bevásárlást, vagy akár a vacsorát is rendelheted házhoz.

4. Legyetek túristák a saját városokban!

Néhány boldog közös órához nincs szükség semmi egzotikus, méregdrága úticélra, sok órányi utazásra, vagy hosszas előkészületekre. Akár a saját lakóhelyetek is alkalmas lehet ugyanis egy romantikus „kiruccanásra”. Próbáljátok ki a város új éttermét, látogassátok meg az aktuális kiálllításokat, vagy sporteseményt.

5. Főzzetek együtt!

Ha már unjátok a helyi kifődéket és gyorséttermeket, akkor itt az ideje kicsit újítani. Nincs annál kellemesebb és minőségibb közös időtöltés, ha együtt készítitek el az esti vacsit, vagy a vasárnapi ebédet. Bontsatok fel egy üveg bort, és a főzés mellett egy jót beszélgethettek is. Kicsit meg is fűszerezhetitek azzal, hogy minden héten egy-egy olyan menüsort, vagy alapanyagot választotok ki, amelyet még sohasem próbáltatok. Ha az étel elkészült, akkor pedig romantikus gyertyafénynél közösen fogyaszthatjátok el, így meghosszabbítva a kellemes estét.