5 árulkodó jel, hogy ideje pályát váltanunk
2019-09-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs A hét legnagyobb részét a munkahelyünkön töltjük, így a kollégáinkat gyakrabban látjuk, mint a családunkat vagy a barátainkat. Épp ezért nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat és elégedettek legyünk az állásunkkal, hiszen ellenkező esetben ez akár komoly problémákhoz is vezethet. Az alábbi 5 jel segíthet annak felismerésében, hogy jobb lenne, ha új állást keresnénk.

lany

Folyamatosan panaszkodunk a barátainknak

A barátok és családtagok nehéz időkben is kitartanak mellettünk, így akkor is nagy segítségünkre lesznek, ha ki kell engednünk a gőzt. Egy idő után azonban még a legtürelmesebb személynél is betelik a pohár, főleg, ha csak panaszkodunk, de nem teszünk semmit a változásért. Nyavalygás helyett, inkább lépjünk a tettek mezejére is keressünk új melót.

Mindig újabbnál újabb feladatokat keresünk magunknak

Összességében az egy nagyon pozitív dolog, ha a munkánk mellett van még energiánk és időnk mást csinálni. Ha azonban fejvesztve vágunk bele mindig újabbnál újabb feladatokba, akkor az azt is jelentheti, hogy nem vagyunk megelégedve az állásunkkal, hiszen a sok feladat közepette legalább nem jut időnk arra, hogy a gyűlölt munkánkon járjon az agyunk. Ha valóban ezt csináljuk, akkor készítsünk két listát: az egyikre írjuk fel, hogy mi fontos számunkra az életben, a másikra pedig azt jegyezzük fel, hogy a mindennapokban mit teszünk azért, hogy elérjük ezeket a célokat. Amennyiben az állásunk az első lista felső harmadában található, akkor fontos lenne, hogy a második listán is szerepeljen. Ha ez nincs így, akkor nagy eséllyel félünk a változástól, annak ellenére, hogy szükségünk lenne rá.

lany

Gyakran van bűntudatunk

Ha nem tesz minket boldoggá az állásunk, akkor gyakran lehet bűntudatunk különféle múltbéli eseményekkel kapcsolatban. Például azzal, hogy miért nem fejeztük be a tanulmányainkat, vagy miért nem a másik céghez jelentkezünk, vagy miért nem olyan pályát választottunk, ami valóban érdekel minket. A múltban történtekkel azonban nem szabad foglalkozni, hiszen azokon már nem tudunk változtatni, és csak egyre elkeseredettebbek és frusztráltabbak leszünk tőle. Inkább próbáljunk meg tanulni a hibáinkból, így ugyanis még előnyt is kovácsolhatunk belőlük.

Minden nap csak töprengünk

Olyan karriert szeretnénk építeni, ami valóban boldoggá tesz minket, de nem tudjuk, hogyan lássunk neki? Minden nap azon agyalunk, hogy mit kellene tennünk, de ennél tovább nem jutunk, ugyanis egy újabb gondolat végül felborítja a terveinket. Ebből a csapdából csak úgy kerülhetünk ki, ha a töprengés helyett elkezdünk csinálni is valamit, még akkor is, ha nem vagyunk 100 százalékig biztosak benne. Egy biztos, minden jobb a folytonos agyalásnál és egy helyben toporzékolásnál.

Mindig boldogtalanok vagyunk

Boldog párkapcsolatban élünk, jól keresünk, vannak barátaink és a családunkkal is szuper a viszonyunk, ennek ellenére boldogtalanok vagyunk? Sokan észre sem veszik, pedig ilyen esetben legtöbbször az állásunk az, ami elrontja a hangulatunkat. Ha mi is azok közé tartozunk, akik valójában boldogok lehetnének, de mégsem azok, akkor kapjuk össze magunkat és váltsunk munkahelyet!

lany

Forrás: Activebeauty