4 tipp, miként segítheti az ajándékozás a párkapcsolat fejlődését?
2018-02-16  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Az ajándékozás nagyszerű módja annak, hogy támogasd az egészséges párkapcsolat fejlődését. Manapság az ajándékozás egyre ritkábbá válik a párkapcsolatokban. Az ajándékozással valójában ki tudjuk fejezni a törődésünket, a figyelmességünket, melyet a párunk iránt érzünk, valamint azt is, hogy felismerjük partnerünk szükségleteit és vágyait.

Ajándékozni nem csak karácsonykor, vagy születésnapon, vagy valamilyen jeles napon kell. Minél váratlanabbul adjuk az ajándékot, annál inkább fognak örülni neki, és annál nagyobb meglepetést fogunk okozni a partnerünknek. Alábbi cikkünkben felsorolunk 4 módot, amikor az ajándékozás igenis hozzájárul a párkapcsolat fejődéséhez.

1. Amikor ajándékozunk, tudatjuk a párunkkal, hogy gondolunk rá!

Amikor ajándékot veszünk a párunknak, akkor ez azt jelenti, hogy gondolunk a párunkra, és időt is szánunk rá. Ha ajándékot vásárolunk vagy készítünk a párunknak egy kis erőfeszítésünkbe kerül ugyan, de a szerelmünk biztosan értékelni fogja azt, hogy gondoltunk rá, és örülni fog annak, hogy törődünk vele.

2. Az ajándékozás erősebbé teszi a kötődést!

Az ajándékozás pillanata maradandó emléket hagy mindkét fél életében. A pozitív emlékek gyűjtése egy nagyon hatékony módja annak, hogy megerősítsünk a kapcsolatunkat. A megajándékozott fél soha nem fogja elfelejteni azt az ajándékot, amit a párjától kapott, illetve azt sem, hogy milyen szándékkal kapta azt.

3. Az ajándékozás megmutatja a kapcsolat következő szintjét!

Bár mindegyik párkapcsolat a maga módján egyedi, mégis van pár sablon, amit mindegyik párkapcsolat az idő múlásával követ, az első randitól kezdve, az egyre komolyabbá váló párkapcsolatig. A párkapcsolat fejlődésében nagy jelentősége van az ajándékozásnak. Ha elhatározzuk azt, hogy megajándékozzuk a párunkat, ez azt mutatja, hogy a kapcsolatunknak van jövője és hosszú távú párkapcsolatban gondolkodunk.

4. Az ajándékozással kifejezhetjük az érzelmeinket!

Egy párkapcsolatban a feleknek néha nagyon nehezükre esik az érzelmek kifejezése, mert félnek attól, hogy félreértik őket vagy egyszerűen szégyellik elmondani azt, ami nyomja a lelküket. Az ajándékozással biztos lehetsz abban, hogy az az érzelem, amit a tudtára szeretnél adni a párodnak, átmegy majd, és megfelelőképpen is lesz értelmezve.