3 szépségápolási szokás, amit te is be tudsz tartani az új évben
2023-01-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Minden év végén elhatározzuk, hogy az új évben bizonyos szokásoktól elbúcsúzunk, helyüket pedig újak veszik át. Az igazat megvallva, kevés embernek sikerül huzamosabb ideig betartani a fogadalmát, de van néhány szépségápolási szokás, amelyeket egyáltalán nem nehéz teljesíteni.

Fogadom, hogy jövőre 5 kilót leadok, többet fogok edzeni, megtanulok egy új szakmát, jobban beosztom az időmet, kevesebb pénzt fogok költeni, többet utazok... Ugye, mindenkinek ismerős? Ha még január első hetében be is tartod a pontos étrendet és megveszed a havi kondi bérletet, akkor sem biztos, hogy maradéktalanul minden fogadalmadnak eleget tudsz tenni - legalábbis hosszú távon. Nagyon eltökéltnek és kitartónak kell lenni ahhoz, hogy valóban lépést tudjunk tartani a gyökeres életmódváltással. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen egyszerre szinte lehetetlen felforgatni az egész addigi életünket, ezért azt tanácsoljuk, hogy első körben apró lépéseket tegyél. Amennyiben már elérted az első kitűzött célod, sokkal motiváltabb leszel és jöhet is a következő lépés, hogy napirendre tűzz egy újabb kihívást. Például itt van három szépségápolási szokás, amely kezdetnek nem is olyan rossz.

 

1. Fényvédő minden napra szükséges

Az UV sugarak akkor is érik a bőrt, ha felhős az ég, ha egész nap egy ablak mellett ülsz a munkahelyeden vagy ha beköszönt a tél. Nagy tévedésben van az, aki azt gondolja, hogy a nyári időszakon kívül biztonságban van a nap okozta károktól. Váljon a mindennapi bőrápolási rutinod utolsó lépésévé a fényvédő felvitele!

Minden bőrtípusnak - beleértve az érzékeny bőrt is - megfelelő védelmet nyújt ez az ásványi összetevőkből álló, UVA és UVB védelmet is biztosító Clinique fényvédő. Gyorsan felszívódik, és kényelmes viseletet biztosít egész éven át. Használd minden reggel a hidratálód után a maximális biztonságért.

2. Arctisztítás akkor is, ha nem viseltél sminket

Sokan azt gondolják, hogy az arctisztítás elhanyagolható, ha nem viselünk sminket, hiszen nincs mit lemosni az arcról. Ez egyáltalán nem így van, hiszen annyi környezeti behatás éri a bőrt (gondolj csak például a szmogra), hogy ha este lemosod az arcod, te is meg fogod látni, hogy valamennyi kosz lejön róla. Sajnos a tusfürdőd nem lesz alkalmas ezt a feladatot ellátni, mert csak kiszárítja a bőröd - ebben az esetben is fordulj speciális arctisztító készítményekhez!

Sminklemosóként és arctisztítóként is használhatod a Babor legendás, 60 éve forradalmasító arctisztító olaját, ami eltávolítja a sminket és a napközben felgyülemlett szennyeződéseket úgy, hogy nem hagy száraz, feszítő érzetet maga után.

3. Csak tiszta sminkeszközök

Bizonyára tudod, hogy a sminkecseteket és sminkszivacsokat rendszeresen ki kell tisztítani, de sokszor előfordul, hogy este elfeledkezel róla, és a reggeli a nagy rohanásban nem gondolsz arra, hogy tiszta-e az ecseted. Sok pattanást és bőrproblémát megspórolhatsz magadnak, ha a sminktermékeket mindig tiszta ecsettel viszed fel, ugyanis nem fognak tudni a bacilusok megtelepedni bennük. Arra bíztatunk, hogy egy héten többször iktasd be az esti rutinod mellé ezt az egy-két perces rituálét!

Ezzel a speciális szappannal a szivacsaidat és az ecseteidet is kimoshatod. Figyelj arra, hogy azokat az eszközöket, amelyekkel krémes termékeket viszel fel, jóval gyakrabban mosd ki.