3 ok, amiért nem bűn lemondani egy randit
2022-08-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Sokunk él gondosan megtervezett menetrend szerint, ki-ki a saját hosszú évek alatt kialakított napi rutinját követve. Ez a rendszeresség ad egyfajta biztonságot ad az életünkhöz. Pont ezért érinti kellemetlenül a legtöbb embert, ha valaki felborítja a gondosan eltervezett programját.

Nincs ez másként a társkeresés világában sem, hiszen naponta számtalan randevú és közös program hiúsul meg valamilyen oknál fogva. De egy lemondott randi még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a partnered már nem is akar Veled találkozni, és végleg kiábrándult belőled. Habár ilyen eset is akad, azért legtöbbször valamilyen olyan nem várt külső esemény szól közbe, amelyre senkinek nincs ráhatása.

Melyek azok az okok, ami miatt Te sem haragudhatsz egy lemondott találkáért?

Betegség

Bármennyire is vártátok mindketten az esti közös programotokat, ha egyikőtök hirtelen komolyabban megbetegszik, akkor mindenképpen halasztanotok kell. Ez egy olyan kellemetlen ok, amiről senki nem tehet, és bármikor bárkivel megeshet. Fontos azonban az őszinte kommunikáció, amellyel megelőzhető egy nagyobb konfliktus. A közös program pedig átválthat romantikus betegápolásba, amellyel csak erősödhet egy kapcsolat.

Családi problémák

Szintén rajtad kívülálló indok lehet, ha a családod kér Tőled olyan segítséget, amelyet nem utasíthatsz vissza. Ha felvállalod ezt a partnered előtt, akkor nem csupán a megértésére számíthatsz, de megmutathatod felé, hogy hűséges és odaadó típus vagy, akire mindenki számíthatsz a közvetlen környezetében. Ez egy vonzó tulajdonság, ezért nem érdemes titkolóznod róla.

Ez is érdekelhet! - 5 tipp, hogyan lépj tovább, ha valakitől kosarat kaptál

Munkahelyi kötelezettség

Hányszor fordult már elő, hogy a főnököd az utolsó pillanatban szólt egy fontos megbeszélésről, amelyen elvárta, hogy jelen legyél. Ilyen helyzetben hiába minden gondos terv, borul az egész. Különösen akkor, amikor épp egy előléptetésért harcolsz, vagy olyan szakaszban jársz a karrieredben, ahol 120%-os teljesítmény szükséges. Ha a párod megértő ebben a szituációban, akkor biztos lehetsz benne, hogy fontos vagy számára, és ő is drukkol a szakmai sikereidért.

A fentiek természetesen csupán a jéghegy csúcsát képviselik, bizonyára lehet még számtalan olyan indok, ami miatt kénytelenek vagyunk lemondani egy-egy randevút, vagy fordított helyzetben elfogadni, hogy a párunk borít minden közös tervet. Minden alkalommal az őszinte párbeszéd lehet az egyetlen, amely megoldást jelenthet, és segíthet elkerülni egy komolyabb vita kialakulását.