3 ellenállhatatlan limonádé recept
2019-08-03  /  Szerző:   /   Rúzs A forró, nyári hőségben szívesen fogyasztunk üdítőket, melyek azonban sokszor tele vannak cukorral, ízfokozókkal és más adalékanyagokkal. Ha nem akarunk mindig vizet inni, akkor inkább próbáljuk ki az alábbi limonádé receptek egyikét.

limonade

A klasszikus – Citromos limonádé

Ha limonádéról van szó, akkor a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb a citromos ízesítés. Egy liter elkészítéséhez a következő hozzávalók kellenek:

150 ml frissen facsart citromlé (2-3 citrom leve)

1 l víz

50 g cukor (vagy kevesebb)

csipet só

citromfű

500 ml vízhez adjuk hozzá a cukrot és a sót, ezt öntsük egy fazékba, majd kis lángon addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Várjuk meg míg kihűl, majd öntsük hozzá a citromlevet és a maradék vizet. A kész italhoz adjunk citromfüvet, és tegyük be a hűtőbe.

Ezt a limonádét elkészíthetjük cukor nélkül is. Ebben az esetben az alábbi hozzávalókra lesz szükségünk:

150 ml frissen facsart citromlé (2-3 citrom leve)

1 l víz

citromfű

Mindent öntsünk egy kancsóba, jól keverjük el, majd tegyük a hűtőbe.

 

Áfonyás mentás limonádé

Júliusban már sok helyen kapható friss áfonya, melyből készíthetünk valamilyen süteményt, de egy frissítő limonádét is. Ha nem jutunk hozzá friss gyümölcshöz, nyugodtan használjunk mirelitet.

250 g áfonya

1 marék menta

100 ml frissen facsart citromlé (kb. 2 citrom leve)

20 g cukor (akár el is hagyható)

300 ml víz

Öntsük egy mixerbe az áfonyákat, a mentát, a citromlevet, a cukrot, és jól keverjük össze. Ezután passzírozzuk át egy szűrőn, és jól nyomkodjuk ki a maradék folyadékot. Utóbbit vegyítsük össze a vízzel. Nem muszáj az egészet hozzáadni, csak annyit keverjünk a vízhez, amennyit szeretnénk. A szűrőben maradt egyveleget fogyaszthatjuk önmagában, de a müzlinket is felturbózhatjuk vele.

 

Epres mentás limonádé

A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse az eper, így biztos, hogy bármilyen kerti partin nagy sikerünk lehet ezzel a limonádéval. Fél literhez az alábbi összetevőkre lesz szükségünk:

30 g cukor

100 ml víz

200 ml frissen facsart citromlé (3-4 citrom leve)

500 g eper

1 marék menta

A cukrot és a vizet öntsük egy fazékba, keverjük össze, majd kis lángon addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik és szirup állagú nem lesz. Ezután kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Az epreket és a mentát tegyük egy mixerbe, és aprítsuk össze. Keverjük hozzá a citromlevet és a cukorszirupot, majd a kész limonádét tegyük a hűtőbe.

A cukormentes változathoz mindössze el kell hagynunk a cukorszirupot. Pürésítsük össze az epreket a mentával, adjuk hozzá a citromlevet, és öntsünk hozzá 100 ml vizet. A kész limonádét tegyük a hűtőbe és várjuk meg, míg jó hideg nem lesz.

Forrás: Activebeauty
Hasonló bejegyzések