2019 legszebb menyasszonyi frizura trendjei
2019-05-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs A menyasszonyi frizura kiválasztásánál fontos szempont saját adottságaink, stílusunk figyelembe vétele, de ugyancsak érdemes szem előtt tartani a menyasszonyi ruha, a helyszín és a szertartás jellemzőit is. Így válasszuk ki a hozzánk leginkább illőt!

A klasszikus

Amennyiben klasszikus menyasszonyi ruhát viselünk majd, és fontos számunkra a romantika és az elegancia, a legjobb esküvői frizura választás a klasszikus menyasszonyi konty. A tarkókontyok soha nem mennek ki a divatból, viselőjüket nőies eleganciával ruházzák fel és az egészen egyszerűtől a kövekkel, tiarával, virágokkal díszítettig számtalan változatuk létezik. Arra figyeljünk, hogy ha fátylat tűzünk a hajunkba, akkor bánjunk csínján az egyéb, frizurába kerülő kiegészítőkkel, nehogy túldíszített legyen a végeredmény!

Ha kerek az arcunk formája, akkor kerüljük a gömbölyű kontyot és a váll felett véget érő fátylat! Ilyen esetben érdemesebb egy tarkón banán alakban feltűzött konty mellett döntetni, és egy hosszabb fátylat feltűzni.

haj

Kiengedett, laza hullámok

A szabadon lobogó haj csodálatos, romantikus, nőies, nem árt azonban tudni, hogy a kiengedett haj nem bírja egész éjszaka úgy, mint egy szorosan feltűzött konty. Hiába fixáljuk mindenféle csodaszerrel, gyakran megesik, hogy a lakodalom közepén szétcsúszik, és elveszíti a tartását. Éppen ezért ezt a megoldást csak akkor válasszuk, ha tökéletes a hajunk állapota – fényes és egészséges- és szépen mutat kiengedve. Ennek érdekében érdemes az esküvő előtt pár nappal professzionális kényeztetésben részesíteni a hajkoronánkat, s ha eddig nem tettük meg, vágatni pár centit belőle, hogy a hajvégek egészségesek, egyenletesek legyenek.

Ha a laza hullámok mellett döntünk, jó választás, ha egy-egy tincset összefogunk, mert már ez is segít, hogy a frizura ne essen szét és rendezett hatást keltsen még órákkal később is.

haj

Díszek és virágok

Akár félig leengedett, akár kontyba fésült frizurát választunk, egyedivé és különlegessé tehetjük egy-egy jól megválasztott dísszel. A romantika kedvelői tehetnek virágokat a hajukba, a vagányabbak fejpántot, a kifinomult nőiesség képviselői pedig gyöngyökkel, csillogó kristályokkal, strasszokkal kápráztathatják el a násznépet.

Nincs olyan menyasszony, akinek ne állna jól egy virágkorona, de tény, hogy át kell gondolni, milyen virágokat szeretnénk viselni, és mekkora korona áll jól nekünk. Egy hatalmas hajkoronában például jól mutatnak a nagyobb fejű virágok is, míg egy pici, törékeny menyasszony esetében inkább egy kisebb korona javasolt, apró, fehér virágokkal, vagy borostyánnal. A bohém esküvőkhöz jól passzol a hajban a napraforgó, az elegáns kontyokhoz pedig jól megy az orgona, és a cseresznyevirág is.

haj

Rövid haj

Ha rövid a hajunk és szeretjük ezt a stílust, semmiképpen se akarjuk megváltoztatni csupán az esküvő kedvéért, mert könnyen lehet, hogy feszengeni fogunk a számunkra idegen hajviselet miatt.

A rövid hajú nők számára ugyanannyi izgalmas lehetőség rejlik a menyasszonyi hajak tekintetében, mint a hosszú haj esetében. Legyünk kreatívak, és próbáljunk ki több opciót is. A rövid hajba is kerülhetnek finom díszek, virág, tiara, fátyol is és kifejezetten jól mutat rajta a kalap.

haj

Fonatok, hullámok

Aki semmiképpen sem szeretne kontyot, az válogathat a szebbnél szebb fonatok, hullámok és ide-oda tűzések között. Elképesztően sok fonási technika létezik, akik pedig belejönnek a gyakorlatba, azok saját maguk is kitalálhatnak különféle mintákat. Egy bonyolult mintához remekül illik a sellő stílusú ruha, de a laza fonatokhoz is gyönyörűen passzol a csipke minta vagy a rövid menyasszonyi ruha. Egy vízparti esküvőnél pedig a legtökéletesebb választás lehet, ha ilyen hajat készíttettünk.

haj

Forrás: Activebeauty