15 perces almás palacsinta
Hozzávalók 4 palacsintához, vagy kettő jó nagyhoz:
-2 db alma
-2 tojás
-2 evőkanál cukor
-1 bögre liszt (kb. 12,5 dkg)
-1 bögre tej (2,5 dl)
-2 késhegynyi sütőpor
-4 evőkanál olaj (sütéshez)
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, majd vékony cikkekre vágjuk. A tojást, a cukrot, a lisztet és a sütőport egy tálban simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, hogy palacsintatészta állagot kapjunk.
Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, az aljára sorakoztatjuk fél alma szeleteit, és 2-3 percig pároljuk őket, közben egyszer átfordítjuk, mikor már látjuk, hogy az almák alja színt kap. Ezután ráöntünk egy bő merőkanálnyi tésztát, ügyelve arra, hogy a szeletek közé mindenhova jusson. Amikor a széle aranybarna lesz, óvatosan megfordítjuk, és további egy percig sütjük, majd tányérra csúsztatjuk.
A műveletet még háromszor ismételjük: fél alma, egy evőkanál olaj és egy merőkanál tészta = egy palacsinta. A végén így összesen négy darab almás palacsintát kapunk. Forrón, fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
