12 tipp a tartós nyári sminkért
2020-07-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A nyári hónapokban nemcsak azért változik meg a sminkelési rutinunk, mert új trendek jönnek, amelyeket követni szeretnénk. Bizony a kánikulához is igazodnia kell szépítkezési szokásainknak. Hogy reggeltől estig divatos sminkben tündökölhessünk a nyári melegben is, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

1. Sminkelés előtt is fújjuk be az arcunkat sminkfixáló spray-vel, így megakadályozhatjuk, hogy a festék a nyári melegben “leolvadjon” az arcunkról.

2. Kenjünk egy kevés primert a homlokunkra és az orrunkra, azaz a T-vonalra. Ezzel elkerülhetjük, hogy a nap folyamán kifényesedjen ez a terület.

3. A szemhéjunk esetében is bevethető ez a trükk: használjunk szemhéjalapozót, mielőtt felvisszük a szemhéjpúdert vagy a szemhéjtust. Így garantáltan nem ül bele a szemhéj ráncaiba a festék a nap végére.


4. Ha zsírosodásra hajlamos a bőrünk, a nyári hónapokban mindenféleképpen púder állagú szemhéjfestéket használjunk, ne pedig krémeset.

5. Szemöldökünket szemöldökwax-szal formázzuk, hiszen így tutira nem kell attól tartanunk, hogy az izzadástól lefolyik a festék.

6. Ha nincs kedvünk vacakolni a szemfestéssel, mégis optikailag nagyítanánk a szemünket, akkor nude szemceruzával húzzuk ki az alsó vízvonalunkat.


7. Alapozónkat úgynevezett transzparenspúderrel fixáljuk. Ez anélkül mattítja arcunkat, hogy megváltoztatná az alapozó színét.

8. A BB-krémek nyáron különösen nagy kedvenceink, hiszen hidratálnak, helyettesítik a könnyű alapozót és még fényvédő is van bennük. Egyetlen hátrányuk, hogy kissé fényesnek tűnik tőle a bőr. Hogy ezt megszüntessük, a krém felvitele után használjunk mattító lapot, amely felszívja a felesleges zsírt.

9. Ajkunkra használjunk tartós, matt rúzst. Ha nincs kifejezetten tartós rúzsunk, bármelyiket azzá tehetjük, ha áttetsző vagy nude púderrel fixáljuk a szánkon. Ez amúgy is nagy divat az idei nyári szezonban.

10. Ám ha természetesebb hatásra vágyunk, akkor csak ápoljuk ajkunkat ajakbalzsammal, és paskoljunk egy kevés highlightert a felső ajkunk közepére. Ragyogó lesz a végeredmény!


11. Szintén a természetesség jegyében érdemes krémes állagú pirosítót használni, amely remekül mutat a napcsókolta bőrön, könnyen eldolgozható és minimális mennyiséggel is csodákat lehet elérni.

12. Sok terméknek létezik vízálló változata. Ezeket nem csupán azért találták ki, hogy a strandon használhassuk őket, hanem hogy az izzasztó napokon is komfortosan érezhessük magunkat. Érdemes hát szempillaspirálból és szemhéjtusból is ilyet választani.

Forrás: Activebeauty