10 vészjelzés, hogy a párkapcsolatod már nem működik
2020-01-10  /  Szerző:   /   Párkapcsolat

Az együtt töltött hosszú évek során minden párkapcsolat változik. A heves érzelmek és szenvedély általában elcsitul, egy egészséges együttélésben szoros szerelmi kötelékké alakul. De persze nem minden esetben. Sok kapcsolat idővel kiüresedik, megszürkül, és egyre több konfliktussal jár.

Egy hosszú távú kapcsolatból nagyon nehéz kilépni, néha mégis meg kell tenni. Az alábbi figyelmeztető jelek segítenek a döntésben.

1.       Folyamatosan próbálod bizonyítani magadnak, hogy van értelme folytatni

„Nem olyan rossz vele…Vannak jó tulajdonságai…Már megszoktuk egymást…”. Ismerős kifogások? Legbelül valószínűleg Te is érzed, hogy nem az igazi ez a kapcsolat, de nem akarsz szembenézni a problémával.

Ezt is olvasd el! A válások leggyakoribb 5 oka

2.       Csak a múlt és a hamis jövőképed alapján ítéled meg a kapcsolatot

Sok év alatt rengeteg szép emléket gyűjtöttetek közösen, amelyek összekötnek Titeket. Talán vannak együtt kitűzött céljaitok a jövőre nézve is. De ettől még a jelenbéli boldogságodhoz több kell.

3.       A rossz felülmúlja a jót

Sokan vannak, akik már reggel úgy ébrednek, hogy elégedetlenek a párjukkal, és a közös életükkel. Hiába volt sok jó pillanatotok együtt, ha ezek nem képesek túlszárnyalni a napi rossz érzéseket, és a problémákat, akkor az tönkreteszi a kapcsolatot.

4.       A párod azt mondta, hogy nem akar házasságot

Ha ezt nyíltan, vagy árnyaltan, de a szemedbe mondja, akkor sajnos el kell hinned neki. Bármennyire is szereted, nem szabad arra várnod, hogy majd megváltozik a véleménye. Vagy elfogadod így, vagy tovább lépsz, rajtad áll.

5.       A párodnak mindig van egy oka arra, hogy miért nem akar egy szinttel feljebb lépni

Te talán már összeköltöznél, vagy az esküvőt terveznéd, de a partnered folyamatosan elzárkózik ezek elől, mert valami mindig fontosabb. Sajnos ilyen esetekben komolyabb problémák állnak a háttérben, amelyekkel sem ő, és talán Te sem akarsz szembenézni.

6.       Komoly áldozatokat hoztál, de úgy érzed, hogy a semmiért

Lehet, hogy lemondtál a karrier céljaidról, háttérbe szorítottad a barátaidat a párod kedvéért, de ennyi év után úgy tűnik számodra, hogy nem kaptál cserébe semmit, vagy legalábbis nem azt, amire számítottál. Ha azt érzed, hogy üres az életed, és nem tart sehová a kapcsolatod, akkor itt az idő, hogy kiállj magadért.

7.       Nem a megfelelő okból maradsz mellette

Ne azért menj férjhez, mert már az összes barátnődet eljegyezték, vagy ne azért költözz össze a pároddal, mert így olcsóbb. Ha csak ehhez hasonló motivációid vannak az erős érzelmek helyett, az túl sok jót nem ígér hosszabb távon.

8.       Egyikőtök sem tervez

Egy kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolathoz mindkét félnek tennie kell. Ha csak Te vagy az, aki erőfeszítéseket tesz érte, vagy esetleg még Te sem, ha nincsenek közös céljaitok, és csak úgy úsztok az árral, akkor az együttélésetek is kiszámíthatatlan és hektikus lesz.

9.       Homályos jövő

Ha a párod bizonytalan az érzelmeiben, és mindenben Veled kapcsolatban, akkor előfordulhat, hogy egyik pillanatban még nyitott a közös tervekre, és időtöltésre, legyen szó nyaralásról, vagy épp esküvőről. A következő pillanatban mégis visszakozik, és húzza az időt. Ilyenkor jobb az alapoknál kezdeni, és tisztázni, hogy ki mit vár ettől a kapcsolattól.

10.   Mélyen legbelül érzed, hogy vége

A tudatalattid mindig tudja, hogy valami nincs rendjén. De idő kell, hogy a szíved is elfogadja ezt, és meghozd a szükséges döntést. Halogathatod, de legbelül Te fogod tudni a legjobban, hogy mit kell tenned.