10 hatékony módszer, amitől pozitív lesz a viselkedésed és gondolkodásod
2021-06-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ha jól akarod érezni magad, a pozitív gondolkodás önmagában még nem elég. Ha magabiztos és sikeres szeretnél lenni, akkor cselekedned is kell. Vannak olyan területek, amelyeken egyszerűen hatalmas fejlődést érhetsz el, csak néhány apróságra kell odafigyelned.

Íme 10 gyors és hatékony gyakorlat, amelyekkel pozitívabbá teheted a gondolkodásod mellett a viselkedésed is.

 

A boldogságod érdekében: Mosolyogj

A mosoly a boldogság forrása. Több tanulmány is kimutatta, ha mosolyogsz, boldogabb leszel. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ebből a lehetőségből, a mosolyod legyen minél szélesebb és emeld kissé felfelé a szemöldökizmaid, majd nagyjából 20 másodpercig maradj így.

Az akaraterőd fejlesztéséért: Feszítsd meg az izmaid

Több alapján a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az izmok feszítése növeli az akaraterőt. Ha legközelebb úgy érzed, hogy kísért egy szál cigaretta vagy egy krémes sütemény, állj ellen úgy, hogy ökölbe szorítod a kezed és a bicepszedhez emeled. Az is jó megoldás, ha a hüvelyk – és kisujjadat összefogod, vagy egy tollat szorítasz a kezedben néhány percig.

A táplálkozás során: Használd a nem domináns kezed

Amikor a nem domináns kezeddel eszel, az agyad úgy érzékeli, mintha szokatlan viselkedést hajtanál végre. Emiatt nagyobb figyelem is irányul a cselekvésre. Nem csak egyszerűen eszel, hanem gondolkodsz is. Így pedig kevesebbet is fogsz enni.

A halogatás ellen: fogj bele

A késleltetés leküzdéséért erősítsd magadban az érzést, hogy az adott tevékenységre szükséged van. Tölts néhány percet azzal, hogy összegyűjtöd magadban a miérteket és minél előbb kezdj bele a feladatba.

A kitartásért: Ülj fel egyenesen és tedd keresztbe a karjaidat

Egy kísérletben azt vizsgálták, a résztvevők mennyire kitartóak. Azok, akik egyenesen ültek és keresztbe tették karjukat, közel kétszer nagyobb ideig tartottak ki, mint a többiek. Amikor túlterheltnek érzed magad, tedd keresztbe a karod, várj egy kicsit és folytasd tovább a teendőid sorát.

Magabiztossághoz: Power Posing

A magabiztosság növeléséhez segítségünkre lehet az úgynevezett Power Posing, ami a nyílt, erős testtartás bevetését jelenti. Ha állsz, lábaid legyenek egyenesek, húzd ki magad amennyire csak tudod, nyomd előre a mellkasod, vállakat hátra a kezeidet pedig tedd a csípődre. Akár egy igazi szuperhős!

A komfortérzetedért: Használj puha székeket

A kemény bútorok kemény viselkedést eredményezhetnek. Egy kísérlet során a résztvevőket puha vagy kemény székekre ültették, majd egy használt autó áráról tárgyaltak. Azok, akik kemény széken ültek, sokkal rugalmatlanabbul tárgyaltak.

Vétkességérzet: Mosd el a bűneid

Ha valamiben bűnösnek érzed magad, moss kezet vagy zuhanyozz. Egy, a Torontói Egyetemen végzett kutatás kimutatta, hogy azok az emberek, akik valamilyen bűnt követtek el, majd fertőtlenítő kendővel tisztították a kezüket, sokkal kevésbé érezték bűnösnek magukat, mint azok, akik kihagyták ezt a mozdulatot.

A meggyőzésért: Bólogass

Ha arra szeretnél ösztönözni valakit, hogy egyetértsen veled, bólogass finoman beszélgetés közben. Az Iowa Egyetemen a Gary Wells által végzett kutatások kimutatták, hogy a másik fél viszonozni fogja a bólogatást és elkezd szimpatizálni a gondolkodásmóddal.

A szerelemben: Tárulkozz ki

Természetes, hogy a szerelmespárok életük intimebb aspektusairól is beszélnek. Az intimebb csevegés segít a vonzalom kialakulásában és megerősítésében is. Ha jónak ítéled az időzítést, beszélgethettek például arról, hogy milyen tanácsokat adna a tízéves énjének, ha találkozna vele.

Forrás: Glamouronline