Ultra all inclusive törökországi nyaralás: mit jelent ez pontosan?
2023-11-30  /  Szerző:   /   Ajánló

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Törökország a világ egyik legszebb országa. Színes, rengeteg látványosságot rejt magában, három tenger határolja, így lehetőségünk van belevetni magunkat a kulturális és művészeti örömökbe, valamint a tengerparti pihenésbe. Sokan azért választják ezt a területet, mert kedvezőek az árak, rengeteg lehetőség van szert tenni all inclusive ajánlatokra, így már csak a nyaralással kell foglalkoznunk.

  
 

Ebben az írásunkban eláruljuk, hogy miért látogat évről évre egyre több turista Törökországba, valamint kifejtjük, hogy miért érdemes ultra all inclusive pihenést választani.

A csodás Törökország

A Török Köztársaságnak mindössze 3 százaléka fekszik Európában, a többi része Kis-Ázsia részét képezi. A lakosság nagyjából 77 millió fő, amiből 70% török, 20% pedig kurd, a maradék arab, görög, örmény, szír és grúz. Miután az országot három tenger is határolja, így aztán tényleg luxusélmény lesz a törökországi nyaralásod. Ehhez azonban egy jól szervezett utazásra lesz szükség, amit egy utazási iroda könnyedén összerakhat a számodra.

Érdemes ellátogatni Anakarába, a török fővárosba, ami bár nem a legnagyobb város az országban, itt a parlament, itt vannak a legfontosabb minisztériumok, a nagykövetségek, valamint rengeteg egyéb látnivaló. Bár a hivatalos nyelv a török, szerencsére számos turisták által kedvelt helyen beszélnek angolul, de akár oroszul vagy németül is. Alkalmazkodtak az idelátogatókhoz, így senkinek nem lehet nehézség megértetnie magát.

Ultra all inclusive minden pihenni vágyó turistának!

Amennyiben a nyaralásunk során a városnézés helyett inkább a tengerparton pihennénk, süttetnénk magunkat a szálloda medencéjében és csak néha vennénk részt fakultatív programokon, akkor több opció közül választhatunk. Az egyik a teljes panzió, a másik az all inclusive, valamint ott van nekünk az ultra all inclusive. A közös bennük, hogy mindegyik tartalmaz reggelit, ebédet és vacsorát, tehát teljes ellátásról van szó. A különbség az extrákban rejlik.

A teljes panzió során a reggelihez különféle alkoholmentes italokat adnak, az ebédhez és a vacsorához viszont mentes és alkoholos változatok közül is válogathatunk, ami nincs benne az árban. Ezt pluszban kell kifizetnünk. Ha ezt nem akarjuk, akkor válasszuk az all inclusive ellátást, aminek a szolgáltatási díja tartalmazza a helyi alkoholos és mentes italokat. Ráadásul nemcsak az étkezések mellett tudjuk őket fogyasztani, hanem egész nap, sőt, sokszor még tízórait és uzsonnát is kapunk.

Van ennél feljebb? Természetesen, hiszen ott az ultra all inclusive. Ez az előzőeken túl számtalan pluszt is tartalmaz, amit minden esetben a szálloda maga határoz meg. Ezek általában térítésmentes import alkoholos italok, frissen facsart üdítők, valamint szórakozási lehetőségek. Azt viszont tudni kell, hogy a hotelbe való korai vagy késői bejelentkezés során, amennyiben fakultatív kirándulásra mennénk, akkor az étkezés kimaradását a szálloda ételcsomag formájában pótolja azt a számunkra. Ha például túrázni megyünk, akkor reggel fel tudjuk venni az egész napos ételeinket, a vacsoránk pedig akár a szobában várhat bennünket.

Miért éri ez meg?

Mert nekünk már semmivel sem kell foglalkozni. Aki pihenni, nyaralni menne 2024-ben és nem akar szervezéssel, programok keresésével, éttermek felkutatásával foglalkozni, annak a legjobb megoldás befizetni egy törökországi ultra all inclusive helyre, ahol ezekkel nekünk már nem kell törődni.

Ha pedig nem tudjuk, hogy mikor érdemes ezt a lehetőséget választani, akkor eláruljuk, Törökországban szinte mindig jó az idő. Nyáron sokszor túlzottan nagy a hőség, ilyenkor nagyon jól jöhet egy medence a szálloda területén. Amennyiben várost látogatnánk, akkor lehet jobb választás a tavasz végi, esetleg ősz eleji időszak, amikor már nincs túl meleg, de kabátra sincs szükség. Ilyenkor fontos a réteges öltözet, de sokkal jobban ki lehet élvezni az ország adta lehetőségeket, mint a forró nyári melegben. A lényeg, hogy a saját igényeinkhez igazítsuk a szolgáltatások körét, tehát döntsük el, hogy inkább a szálloda környezetében töltenénk el egy hetet, vagy szívesebben fedezzük fel ennek a csodálatos országnak a kultúráját és gasztronómiáját.