Túrógaluska hagymával
Hozzávalók 4 személyre
-50 dkg tehéntúró
-1 nagy fej vöröshagyma
-40 dkg liszt
-2 tojás
-1 dl olaj
-2 dl tejföl
Elkészítés:
Nagyobb lábosban bő vizet forralunk. A túrót áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval és kevés vízzel. A kapott galuskatésztát a szokott módon a sós forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük és leöblítjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát aranysárgára pirítjuk benne.
A galuskát összeforgatjuk a pirított hagymával, kevés sóval, és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt, és a sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva