Túrógaluska hagymával
2025-10-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-50 dkg tehéntúró

-1 nagy fej vöröshagyma

-40 dkg liszt

-2 tojás

-1 dl olaj

-2 dl tejföl

Elkészítés:

Nagyobb lábosban bő vizet forralunk. A túrót áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval és kevés vízzel. A kapott galuskatésztát a szokott módon a sós forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük és leöblítjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát aranysárgára pirítjuk benne.

A galuskát összeforgatjuk a pirított hagymával, kevés sóval, és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt, és a sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva