Tippek a női bőrtáskák megfelelő ápolásához
2024-05-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Az olasz bőrtáska készítése, viselése komoly hagyományokkal rendelkezik történelmünkben. Már korai őseink is bőrtáskában tárolták élelmüket, később pedig irataikat. A tartósság, elegancia, luxus érzetének szimbóluma. A bőrtáskák többnyire kézműves bőr táskák, amelyeket hatalmas gondossággal készítenek műhelyekben. A valódi olasz bőrtáska tapintása és illata összehasonlíthatatlan más anyagból készült táskákkal. A kézműves bőrtáskákat még sok évvel a beszerzésük után is büszkén viselhetjük. Az olasz bőrtáska vagy valódi bőrből készült táska viseléséhez egy bizonyos fokú érettségre van szükség, hogy tudjuk értékelni a szépet, a tartós természetközeli tárgyainkat.

Hogyan ápoljuk a bőrtáskákat?

Mi nők mindig, minden helyzetben sokat adunk a megjelenésünkre. Nem ronthatja el az összképet egy koszos, foltos, poros táska. A tavaszi nagytakarítás alkalmával a táskáinkat is vegyük elő, és alaposan tisztítsuk át őket, hogy tökéletes legyen minden. Néhány jó tanács kedvenc táskáink tisztán tartásáról, ápolásáról. A tisztítás szempontjából a táskánk anyaga a meghatározó szempont. Másképp kell kezelni, ápolni a vászon, a műbőr, a bőr, és a hasított bőrből készült táskákat.

Nagyon fontos, hogy mindig az anyagnak megfelelő ápolási módszert használjuk, hiszen, ha rosszul végezzük, akkor ártunk a táskáknak, és könnyen tönkre tehetjük. Azt pedig senki nem szereti, ha idő előtt kell megválnia a kedvenc kiegészítőjétől, még akkor sem, ha ez egy ok lehetne a vásárlási szenvedélyünk kielégítésére.

A műbőr táskák tisztítása a legegyszerűbb. Elég egy új tisztítókendő (legalkalmasabb a puha mikroszálas kendő) vagy szivacs, melyet langyos, szappanos vízbe mártunk és kicsavarunk, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal áttöröljük vele kedvenc kézi-, váll- vagy hátitáskánkat. Súroló hatású tisztítószereket véletlenül se használjunk, mert azok károsítják az anyagot.

A tej például kiválóan alkalmas a bőr táskák tisztítására. Mivel a tej valamennyire zsíros, így tisztít és ápol egyaránt. Az alakunk megőrzésével ellentétben itt nem számít a zsírtartalom. Csak egy kevés tejet kell az anyagba dörzsölni, megvárni, míg megszárad, és ezután egy puha ronggyal szépen, kíméletesen áttörölni. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, a készen kapható bőrápoló szerek is remek megoldást nyújtanak. Érdemes a táska vásárlásakor egy ilyet is beszerezni. El sem hiszed, milyen szép lesz ezután a klasszikus női olasz bőrtáskád, olyan, mint új korában volt.

Utazó bőrtáska

Sok nő van gondban reggelente, mert igen nehéz beletuszkolni a munkahelyi papírok mellé a pulóvert, sálat, mellényt, vizes üveget, nassolnivalót és persze az elmaradhatatlan pipere kellékeket, így egyre több nő dönt úgy, hogy lecseréli a retiküljét egy csodaszép, igényes kialakítású, de mégis rendkívül masszív és nagy teherbírású bőr utazótáskára. A napjainkban kapható női bőr utazótáskák egyszerűen fenomenálisak.

Úgy vannak kialakítva, mint egy retikül, viszont sokkal vastagabb anyagból készülnek, amely kifejezetten utazásra lett kiképezve, így sokkal jobban bírják ezek a modellek a mindennapos használatot, mint a legtöbb kényesebb anyagból készült retikül. Ezzel szemben egy kiváló minőségű, nyilván drágább árfekvésű bőr utazótáska akár éveken át is hű társa lehet annak, aki nem rest tisztítani és ápolni időnként ezt az ikonikus városi vagy utazási kiegészítőt.

A bőr táska tisztítása házilag

A legfontosabb, hogy óvatosan kezdjünk hozzá, és apró lépésekben haladjunk. Biztos lehetsz benne, hogy a klasszikus női olasz bőrtáska meg fogja hálálni a gondoskodást, és sokáig veled marad. A gondos tisztítás által a bőr rugalmas marad, a színe megőrzi élénkségét, nem fakul ki. Első lépésként azt tudom javasolni, hogy minden nap töröld át egy száraz, puha ronggyal, amit csak erre a célra használsz. Csupán néhány percet vesz igénybe, de ezzel sokat teszünk azért, hogy az olasz bőrtáska élettartamát meghosszabbítsuk. A bőr tisztítására az alábbi keveréket is nyugodtan használhatjuk: 1 liter vízhez 1 evőkanálnyi szalmiákszeszt keverünk. Ez az oldat tökéletesen megtisztítja a bőr táskánkat. A száradás után pedig akár lanolin tartalmú kézkrémmel, vagy bőrbalzsammal áttörölve visszaadható a bőr puhasága és ápoltsága, de erre használható a méhviasz is.

Forrás