Tésztasaláta eperrel
Hozzávalók 4 személyre:
-25 dkg fusilli
-25 dkg eper
-1 narancs
-0,5 csokor menta
-3 ág bazsalikom
-3 szál újhagyma
-5 cl málnaecet
-4 ek. méz
-4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
Vizet forralunk a tésztafőzéshez, megsózzuk, és a tésztát kifőzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
Az epret megtisztítjuk, összevágjuk, pár szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk.
A málnaecetet, a mézet, a narancs levét és reszelt héját, a mentát és a bazsalikomot elkeverjük, beledolgozzuk az olajat, hozzáadjuk az újhagymát és a szeletelt epret. Összeforgatjuk a tésztával, eperszemekkel díszítjük és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
Ehhez a tésztasaláta recepthez almát és tojást is adtunk.