Szinyei-remekművek február 20-ig a Magyar Nemzeti Galériában
2022-02-09  /  Szerző:   /   Ajánló

A magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének Szinyei Merse Pálnak az életművét bemutató kiállítás február 20-ig látható a Nemzeti Galériában. A mintegy 120 művet felvonultató kiállítás Szinyei fő műveit magyar és nemzetközi kontextusban, az egykorú rokon törekvések és tematikus összefüggések tükrében mutatja be. A tárlatra több mint 20 külföldi festmény – köztük Monet, Sisley, Corot, Courbet remekművei – érkezett neves köz- és magángyűjteményekből. Nemcsak a Szinyei-életműből tekinthet meg a közönség gazdag, számos ritkán látható művet felvonultató válogatást, hanem Szinyei kultuszával is eddig példátlan részletességgel ismerkedhet meg.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás az utolsó két hétvégén, szombaton és vasárnap (február 12-13-án és 19-20-án) este 20 óráig látogatható.

Valentin-nap a múzeumban

A kiállítás február 14-én hétfőn is látogatható! Valentin-napon páros kedvezménnyel várja a látogatókat a Galéria.

Valentin-nap este otthonról kényelmesen elérhető online múzeumi élményt is kínál a múzeum: 19 órától Szín és szenvedély című online programon interaktív tárlatvezetéssel tekinthető meg a kiállítás. A programon az érdeklődők a kiállítás virtuális tereiben vehetnek részt online tárlatvezetésen.

Claude Monet: Nyárfák alatt (1887) című képe a Szinyei-kiállításon

Egy este Szinyeivel

Február 16-án, szerdán, az idei év első Múzeum+ est programjának középpontjában is a kiállítás áll: ezen az estén a Szinyei-kiállítás 22 óráig látogatható. Tárlatvezetések, előadások, egész estés élőzene, borok és Szinyei-remekművek várják a közönséget.

 

Részeletek a programokról: www.mng.hu