Szezámos tofu őszi zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
A tofuhoz:
-1 csomag tofu (25 dkg)
-1 tojás
-10 dkg szezámmag
-3 ek. olaj a sütéshez
A körethez:
-20 dkg barna rizs
-1 kisebb fej karfiol
-20 dkg kelbimbó
-1 fej brokkoli
-2 ek. vaj
-5 dkg retekcsíra
-1 dl zöldségleves (1 kockából)
-½ csomag finomra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A körethez a rizst mélyebb edényben lepirítjuk, sózzuk, majd 4 dl forró vízzel felöntjük, lefedjük és 20 percen keresztül takarékon pároljuk. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, kisebb darabokra vágjuk, majd forró sós vízben megpároljuk először a karfiolt, majd a kelbimbót utána a brokkolit. Leszűrjük.
Serpenyőben a vajat felhevítjük. Beledobjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a levessel és 1 percen keresztül pároljuk.
A tofut 8 egyenlő részre felvágjuk. A tojást felverjük a szezámmaggal. Felforrósítjuk az olajat. A tofuszeleteket belemártjuk a szezámmagos tojásba és a forró olajban mindkét oldalát kb. 2 percig pirítjuk (óvatosan fordítsuk meg), amíg szép aranybarna lesz. Tányérra tesszük, a rizst és a zöldséget a tofu mellé helyezzük. Megszórjuk a retekcsírával és a petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk!
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: azonnal