Szerelem a mozivásznon – 12 film, amit Neked is látnod kell
2019-11-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Nemcsak a regényírók, de a forgatókönyvírók és a filmrendezők kedvelt témája is a szerelem. Megszámlálhatatlanul sok ezzel kapcsolatos film készült az utóbbi évtizedekben, amelyek két ember együttélésének valamennyi szakaszát bemutatták már, az első csóktól kezdve, a különböző kapcsolati problémákon át, egészen a szerelem elmúlásáig.

Cikkünkben összegyűjtöttünk most 12 filmet, amelyek közül Te is kiválaszthatod az aktuális állapotodhoz illőt.

1. Amikor szingli vagy, a barátnőd viszont már eljegyzési gyűrűt visel: Koszorúslányok

Mindenki életében előfordul olyan időszak, amikor kívülállónak, és oda nem illőnek érzi magát a környezetétől, és az egész világtól. A film főhőse a harmincas Annie, akinek semmi sem jött össze az életben. Se pénze, se párja, és még a munkáját utálja. Viszont amikor megtudja, hogy a legjobb barátnője férjhez megy, akkor szabadulnak el a dolgok igazán…

Ezt is olvasd el! Online társkeresés – az első üzenetváltástól az első randiig

2. Amikor egyik randiról mész a másikra: 50 első randi

Vajon hány első randi kell ahhoz, hogy megtaláld az Igazit? A film emlékeztet arra, hogy a szerelem sohasem kiszámítható, akkor, és úgy lép be az életedbe, amikor, és ahogyan a legkevésbé sem gondolnád.

3. Amikor kipróbálsz egy netes randioldalt: A szerelem hálójában

Csalódtál az online társkeresőkben? Pedig ebben a filmben bebizonyítják, hogy nagyok sok hozzád hasonló ember használja ezeket az oldalakat, és talán a nagy Ő is valahol ott rejtőzik közöttük.

4. Amikor valaki váratlant hoz a randevúd: Kortalan szerelem

Szükséged van némi önbizalompótlásra egy szakítás után? Randizz valaki olyannal, aki egyébként nem az eseted. Elsőre talán szokatlan gondolat, mégis izgalmas lehetőségeket hozhat.

5. Amikor elsőre megtalálod őt, de az egész világ ellenetek van: Szerelmünk lapjai

Vajon lehet-e olyan erős az első szerelem, hogy győzedelmeskedjen minden akadály felett? Ez a film megadja a választ.

6. Amikor először találkozol a párod szüleivel: Apádra ütök

Nincs is annál stresszesebb alkalom, amikor az új párod szüleihez vagy hivatalos. Szerencsére a legtöbb ilyen esemény nem végződik olyan totális katasztrófában, amellyel a film főhőse, Greg találja szembe magát.

7. Amikor távkapcsolatra kényszerülsz: Hétmérföldes szerelem

Még a legnagyobb szerelmet is próbára teszi a távolság. Ez a film megmutatja a mélypontokat, de a legszebb pillanatait is egy ilyen kapcsolatnak. Ha két ember igazán szereti egymást, akkor a világ nem lehet túl nagy.

8. Amikor végre eljegyeznek: Nász-ajánlat

Szerencsére Sandra Bullock esete elég extrém, mégis a film rávilágít arra, hogy mennyire könnyű félreismerni valakit, még ha minden napot együtt is töltötök.

9.       Amikor épp egy fájdalmas szakításon mész keresztül: Szakíts, ha bírsz

Sajnos a legnagyobb szerelmek is véget érhetnek egyszer, és nem mindig szépen. Szerencsére Jennifer Aniston és Vince Vaughn háborújánál vannak békésebb megoldások is egy elválás esetén.

10.   Amikor párkapcsolati problémákkal küzdesz: A szabadság útjai

Van az úgy, hogy a rózsaszín köd egy idő után elszáll, és ott marad egy kapcsolat, ami nem akar működni. Kate Winslet és Leonardo DiCaprio második közös filmjében egy olyan párost alakít, akiknek az igényei és vágyai ennél jobban nem is különbözhetnének egymástól.

11.   Amikor a párod szakít Veled: Lepattintva

Egy szakítás után mindenkinek szüksége van némi környezetváltozásra. Még ha nem is találod meg azonnal a nagy Őt, mint a film főhőse, ez az időszak tökéletes lesz számodra, hogy a múltat lezárhasd, és nyitott szívvel tekinthess a jövő felé.

12.   Amikor válásra kerül a sor: Elvált nők klubja

Egy válás sosem könnyű, de még annál is nehezebb erősnek maradni, és túlélni. A film főhőseinek mégis sikerült, és ez jó motivációt jelenthet bármelyikünknek.