Szedres panna cotta
2024-06-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 darabhoz

Az alaphoz:

-3 tk. zselatinpor

-2 dl tejszín

-1 dl tej

-3 ek. cukor

A szedersziruphoz:

-20 dkg szeder

-15 dkg cukor

Elkészítés:

A szedersziruphoz a szedret elkeverjük a cukorral majd 1 dl vízzel és összeforraljuk. Ezután átpasszírozzuk. A szederszirupot 4 kisebb szilikonos formába töltjük, hűtőbe tesszük.

A tejszínt felmelegítjük a tejjel/íróval, hozzáadjuk a cukrot és feloldjuk benne a zselatint. Óvatosan rákanalazzuk a szederszirupra, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a formákból kiborítjuk a pudingokat, így a szirup lassan lecsorog majd róla. (A pudingot tálkákba is tehetjük, így a szirup felülre kerül, ami megkönnyíti a tálalást, hiszen csak ki kell kanalazni a formából vagy tálból.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap