Szedres panna cotta
Hozzávalók 4 darabhoz
Az alaphoz:
-3 tk. zselatinpor
-2 dl tejszín
-1 dl tej
-3 ek. cukor
A szedersziruphoz:
-20 dkg szeder
-15 dkg cukor
Elkészítés:
A szedersziruphoz a szedret elkeverjük a cukorral majd 1 dl vízzel és összeforraljuk. Ezután átpasszírozzuk. A szederszirupot 4 kisebb szilikonos formába töltjük, hűtőbe tesszük.
A tejszínt felmelegítjük a tejjel/íróval, hozzáadjuk a cukrot és feloldjuk benne a zselatint. Óvatosan rákanalazzuk a szederszirupra, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a formákból kiborítjuk a pudingokat, így a szirup lassan lecsorog majd róla. (A pudingot tálkákba is tehetjük, így a szirup felülre kerül, ami megkönnyíti a tálalást, hiszen csak ki kell kanalazni a formából vagy tálból.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap