Sütőben sült szaftos rablóhús
2025-09-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 vastag szelet karaj (csont nélkül)

-20 dkg húsos füstölt szalonna

-25 dkg csiperkegomba

-2 fej vöröshagyma

-4 gerezd fokhagyma

-1 piros kaliforniai paprika

-4 db ecetes uborka

-2 ek, paradicsompüré

-2 dl főzőtejszín

-2 dl húsleves (1 kockából)

-1 mk. cayenne bors

-1 mk. fűszerpaprika

-½ csokor finomra vágott petrezselyem

-1 csomag előfőzött rizs

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, leszárítjuk, a szeleteket 2-2 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apróra kockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát és a hagymát szeleteljük, a többit csíkokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

Nagy serpenyőben a szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket. Kissé összesütjük az egészet. Ezután hozzáöntjük a levest, a paradicsompürét, a főzőtejszínt. Sóval, borssal, a cayenne-i borssal ízesítjük, majd 5 perc után lehúzzuk a tűzről.

Közepes tepsibe a hússzeleteket lerakjuk, majd a kész zöldséges mártást ráöntjük. A sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Amíg a hús sül, a rizst a csomagolásán előírtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük, tálba tesszük.

A kész húst a petrezselyemmel megszórva, a rizzsel tálaljuk. Rizs helyett kínálhatjuk friss barna kenyérrel is.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva