Sütőben sült szaftos rablóhús
Hozzávalók 4 személyre
-4 vastag szelet karaj (csont nélkül)
-20 dkg húsos füstölt szalonna
-25 dkg csiperkegomba
-2 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 piros kaliforniai paprika
-4 db ecetes uborka
-2 ek, paradicsompüré
-2 dl főzőtejszín
-2 dl húsleves (1 kockából)
-1 mk. cayenne bors
-1 mk. fűszerpaprika
-½ csokor finomra vágott petrezselyem
-1 csomag előfőzött rizs
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, leszárítjuk, a szeleteket 2-2 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apróra kockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát és a hagymát szeleteljük, a többit csíkokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
Nagy serpenyőben a szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket. Kissé összesütjük az egészet. Ezután hozzáöntjük a levest, a paradicsompürét, a főzőtejszínt. Sóval, borssal, a cayenne-i borssal ízesítjük, majd 5 perc után lehúzzuk a tűzről.
Közepes tepsibe a hússzeleteket lerakjuk, majd a kész zöldséges mártást ráöntjük. A sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Amíg a hús sül, a rizst a csomagolásán előírtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük, tálba tesszük.
A kész húst a petrezselyemmel megszórva, a rizzsel tálaljuk. Rizs helyett kínálhatjuk friss barna kenyérrel is.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva