Spagetti, amit a gyerek is imád
Hozzávalók:
-500 g 10% zsírtartalmú darált marhahús vagy bármilyen alacsonyabb zsírtartalmú darálthús
-150 g cukkini
-2–3 gerezd fokhagyma
-1 db (kb. 150 g) vöröshagyma
-150 g pritamin paprika
-150 g répa
-1 konzerv apróra vágott paradicsom
-1 tk szárított bazsalikom
-1 tk szárított oregánó
-1 tk füstölt paprika
-só, bors ízlés szerint (én kb. 1 csapott tk sót és 1/3 tk borsot tettem bele)
Elkészítés:
Tedd a zöldségeket aprítóba, vagy reszeld le őket, majd nyomkodd ki a levüket. (Ha nem bánod, hogy darabosabbak maradnak, elég kézzel felaprítani – ebben az esetben kicsit tovább kell főzni, hogy teljesen megpuhuljanak.)
Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon süsd a zöldségpépet a darált hússal kb. 15 percig, amíg a hús meg nem barnul.
Ekkor fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, füstölt paprikával, majd öntsd hozzá a paradicsomkonzervet.
Forrald fel, főzd még pár percig, és már kész is.
Tálald a kifőtt tésztával, a tetejére reszelt sajtot szórva.