Sóskaramell-öntet
2025-11-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-200 g cukor

-200ml habtejszín

-70 g vaj

-1 kávéskanál só (vagy ízlés szerint több, ha sós karamellt szeretnél)

Elkészítés:

A cukrot és a habtejszínt külön edényben kezdjük el melegíteni.

A tejszínt még azelőtt húzzuk le, hogy felforrna.

A cukrot lassú lángon karamellizáljuk, amíg megolvad és aranybarna lesz.

Óvatosan hozzáöntjük a meleg tejszínt, és pár percig együtt főzzük.

Belekeverjük a sót, majd levesszük a tűzről.

Hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel egyneművé dolgozzuk.

Végül leszűrjük, hogy szép, sima szószt kapjunk.

Tipp: Hűtőben 2 hétig eláll, és újramelegítve újra selymes lesz.