Sóskaleves sajtos omlettel
Hozzávalók 4 személyre:
-45 dkg sóskapüré (gyorsfagyasztott)
-1 szál zöldhagyma
-5 dkg vaj
-1 dl fehérbor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-5 dl zöldségleves, kockából
-3 dl tej
-1 dl tejszín
-2-3 kk. méz
A sajtos omletthez:
-4 tojás
-1 púpozott ek. tejföl + a tálaláshoz
-10 dkg camembert vagy brie sajt
-2 ek. olaj
Elkészítés:
A sóskapürét hagyjuk kicsit megpuhulni. A hagymát megtisztítjuk, aprítógépben nagyon finomra vágjuk, mélyebb edényben a forró vajon megfuttatjuk, majd a borral felforraljuk. Hozzáadjuk a sóskát, a szódabikarbónát, hogy megőrizze a színét, felöntjük előbb a levessel, majd a tejjel és a tejszínnel. Sóval, borssal, a mézzel ízesítjük, és még pár percig főzzük.
Az omletthez a tojásokat a tejföllel felverjük, megsózzuk. A sajtot felszeleteljük. Bevonatos serpenyőben felhevítjük az olajat. A tojást beleöntjük, csökkentjük a hőmérsékletet, és lassan sütjük, amíg a széle megkeményedik, de a közepe még folyós marad. Rárakjuk a sajtszeleteket, tányérra csúsztatjuk, és felgöngyöljük. Aki nem szereti folyékonyan a tojást, 180 C-fokos sütőbe rakhatja még 2 percre.
A levest tálba merjük, a felszeletelt omlettel és a tejföllel tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 682 kcal