Sóskaleves sajtos omlettel
2024-08-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-45 dkg sóskapüré (gyorsfagyasztott)

-1 szál zöldhagyma

-5 dkg vaj

-1 dl fehérbor

-1 késhegynyi szódabikarbóna

-5 dl zöldségleves, kockából

-3 dl tej

-1 dl tejszín

-2-3 kk. méz

A sajtos omletthez:

-4 tojás

-1 púpozott ek. tejföl + a tálaláshoz

-10 dkg camembert vagy brie sajt

-2 ek. olaj

Elkészítés:

A sóskapürét hagyjuk kicsit megpuhulni. A hagymát megtisztítjuk, aprítógépben nagyon finomra vágjuk, mélyebb edényben a forró vajon megfuttatjuk, majd a borral felforraljuk. Hozzáadjuk a sóskát, a szódabikarbónát, hogy megőrizze a színét, felöntjük előbb a levessel, majd a tejjel és a tejszínnel. Sóval, borssal, a mézzel ízesítjük, és még pár percig főzzük.

Az omletthez a tojásokat a tejföllel felverjük, megsózzuk. A sajtot felszeleteljük. Bevonatos serpenyőben felhevítjük az olajat. A tojást beleöntjük, csökkentjük a hőmérsékletet, és lassan sütjük, amíg a széle megkeményedik, de a közepe még folyós marad. Rárakjuk a sajtszeleteket, tányérra csúsztatjuk, és felgöngyöljük. Aki nem szereti folyékonyan a tojást, 180 C-fokos sütőbe rakhatja még 2 percre.

A levest tálba merjük, a felszeletelt omlettel és a tejföllel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 682 kcal