Sertésragu cukkinivel és kukoricával
2025-08-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-60 dkg sertéscomb

-2 fej hagyma

-2 ek. olaj

-2 dl száraz fehérbor

-2 cukkini

-1 konzerv (425 ml) csemegekukorica

-1 szál kakukkfű

-2 dl tejszín

-1 ek. kukoricakeményítő

-1 tk. citromlé

Elkészítés:

A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Lábasban olajat melegítünk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, mindegyik oldalát lepirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel és 1 dl borral, lefedjük, és 1 órán keresztül főzzük.

A cukkinit megmossuk, cikkekre vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. 10 perccel a főzés vége előtt, a húshoz adjuk a cukkinit, a kukoricát, a maradék bort és a kakukkfű leveleit.

A tejszínt elkeverjük a keményítővel, keveset teszünk bele a szaftból, és a ragu egészéhez adjuk. Felforraljuk, ízlés szerint sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva