Sertésragu cukkinivel és kukoricával
Hozzávalók 4 személyre:
-60 dkg sertéscomb
-2 fej hagyma
-2 ek. olaj
-2 dl száraz fehérbor
-2 cukkini
-1 konzerv (425 ml) csemegekukorica
-1 szál kakukkfű
-2 dl tejszín
-1 ek. kukoricakeményítő
-1 tk. citromlé
Elkészítés:
A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Lábasban olajat melegítünk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, mindegyik oldalát lepirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel és 1 dl borral, lefedjük, és 1 órán keresztül főzzük.
A cukkinit megmossuk, cikkekre vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. 10 perccel a főzés vége előtt, a húshoz adjuk a cukkinit, a kukoricát, a maradék bort és a kakukkfű leveleit.
A tejszínt elkeverjük a keményítővel, keveset teszünk bele a szaftból, és a ragu egészéhez adjuk. Felforraljuk, ízlés szerint sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva