Pulykarolád sajtos darapudinggal
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-70 dkg pulykamellfilé
-2 nagyobb savanykás alma
-12 szelet bacon
A körethez:
-2 csésze zsírosabb tej
-1 csésze búzadara
-10 dkg natúr krémsajt
Elkészítés:
A pulykamellet 4 szeletre vágjuk, majd egyesével, lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk. Az almát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, héjastól vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
A pulykamellet sózzuk, borsozzuk, befedjük almaszeletekkel, szorosan felcsavarjuk, és a roládokat 3-3 szelet baconba csavarjuk. Tepsibe tesszük, alufólia alatt kb. 15 percig sütjük, majd fólia nélkül szépen megpirítjuk. (A pulykaroládokat azért kell alufóliával lefedni, hogy sülés közben párolódjon is, így a belseje gyorsabban átsült és szaftosabb lesz.) Kicsit pihenni hagyjuk.
A körethez a tejet sóval felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és kevergetve, kis lángon kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a krémsajtot, hogy még lágyabb, krémesebb legyen. Tálaláskor a sajtos darapudingot tányérra formázzuk, és melléfektetjük a felszeletelt pulykaroládot.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva