Pulykamell bundában savanyú hagymás krumplisalátával
2024-11-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-4 szelet pulykamellfilé

-10 dkg liszt

-10 dkg reszelt parmezán sajt

-2 ek. szárított zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, oregánó)

-20 dkg kenyérmorzsa

-3 tojás

-bő olaj a sütéshez

A salátához:

-40 dkg burgonya

-2 fej vöröshagyma

-1 ek. ecet

-3 babérlevél

-6-8 savanyú uborka

-2 szál zöldhagyma

-1 nagy dobozos tejföl

-3 ek. majonéz

-1 ek. mustár

-3 ek. savanyúuborka-lé

-1/2 cs. snidling

Elkészítés:

A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, 1 cm-es karikákra vágjuk. Edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk az ecetet, a babérlevelet, kevés sót, felforraljuk és megfőzzük a burgonyát. A levet leszűrjük, a babérlevelet kidobjuk.

A megfőtt krumplit és a hagymát tálba tesszük. Az uborkát és a zöldhagymát felkarikázzuk, a krumplihoz adjuk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, az uborka levével, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a burgonyára és összekeverjük. (A salátát akár előző nap is elkészíthetjük.)

A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és megforgatjuk a lisztben. A tojásokat felverjük. A parmezánt összekeverjük a fűszerekkel és a kenyérmorzsával. A lisztes húsokat először a tojásban forgatjuk meg, majd a zöldfűszeres kenyérmorzsában. Bő, forró olajban közepes hőfokon 5-7 perc alatt készre sütjük. Szükség esetén félidőnél megfordítjuk. A felaprított snidlinggel megszórt salátával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 755 kcal