Pulykamell bundában savanyú hagymás krumplisalátával
Hozzávalók 4 személyre:
-4 szelet pulykamellfilé
-10 dkg liszt
-10 dkg reszelt parmezán sajt
-2 ek. szárított zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, oregánó)
-20 dkg kenyérmorzsa
-3 tojás
-bő olaj a sütéshez
A salátához:
-40 dkg burgonya
-2 fej vöröshagyma
-1 ek. ecet
-3 babérlevél
-6-8 savanyú uborka
-2 szál zöldhagyma
-1 nagy dobozos tejföl
-3 ek. majonéz
-1 ek. mustár
-3 ek. savanyúuborka-lé
-1/2 cs. snidling
Elkészítés:
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, 1 cm-es karikákra vágjuk. Edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk az ecetet, a babérlevelet, kevés sót, felforraljuk és megfőzzük a burgonyát. A levet leszűrjük, a babérlevelet kidobjuk.
A megfőtt krumplit és a hagymát tálba tesszük. Az uborkát és a zöldhagymát felkarikázzuk, a krumplihoz adjuk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, az uborka levével, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a burgonyára és összekeverjük. (A salátát akár előző nap is elkészíthetjük.)
A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és megforgatjuk a lisztben. A tojásokat felverjük. A parmezánt összekeverjük a fűszerekkel és a kenyérmorzsával. A lisztes húsokat először a tojásban forgatjuk meg, majd a zöldfűszeres kenyérmorzsában. Bő, forró olajban közepes hőfokon 5-7 perc alatt készre sütjük. Szükség esetén félidőnél megfordítjuk. A felaprított snidlinggel megszórt salátával tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 755 kcal