Pisztáciás brownie
2025-01-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 15 szelethez:

-20 dkg csokoládé

-10 dkg vaj

-2 tojás

-12 dkg barna cukor

-8 dkg liszt

-0,5 csomag sütőpor

-2 ek. kakaópor

-5 dkg pisztáciakrém

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A csokoládé felét apró darabokra vágjuk, a másik felét pedig felolvasztjuk a vajjal. A tojásokat felütjük és habosra keverjük a cukorral.

A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. Az olvasztott csokoládés masszát a tojásos keverékhez adjuk és alaposan összeforgatjuk. Beleszórjuk a lisztes keveréket és elkeverjük. Amikor összeállt, beledobáljuk a tört csokoládé felét is.

A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tetejére szórjuk a maradék csokoládét. Kiskanállal a tetejére csurgatjuk a pisztáciakrémet, majd egy villával, vagy fogpiszkálóval elhúzzuk, hogy márványos legyen.

A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és a tésztát kb. 20 percen keresztül sütjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ezután szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva