Paradicsomos rizottó csirkecsíkokkal
Hozzávalók 4 személyre
A rizottóhoz:
-2 nagyobb paradicsom
-1 ág rozmaring
-3 szál bazsalikom
-2 gerezd fokhagyma
-20 dkg kerek szemű rizottórizs
-2 ek. vaj
-kb. 3 dl szárnyas húsleves (lehet kockából is)
-2 ek. reszelt parmezán sajt
A csirkecsíkokhoz:
-50 dkg csirkemellfilé
-3 gerezd fokhagyma
-4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, kicsi kockákra vágjuk. A rozmaringot, a bazsalikomot és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A csirkemellet éles késsel vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, és az olívaolajjal összekeverjük.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, a forró vajra szórjuk, megfuttatjuk, felöntjük egyszeres mennyiségű forró húslevessel. Lassú tűzön főzzük többször megkeverve, és ha felvette a levét, többször kevés húslevessel pótoljuk.
Amikor háromnegyed puha a rizs, hozzáadjuk az előkészített paradicsomot, zöldfűszereket, a parmezánt és készre főzzük, hogy a rizs kicsit roppanós legyen, és jó szaftos maradjon.
A fűszeres csirkecsíkokat forró serpenyőben, a saját pácoló olajával magas tűzön pirosra sütjük. Tálaláskor a szaftos rizottót tányérokba szedjük, és rátesszük a pirított csirkecsíkokat. Forrón kínáljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva