Omlós tépett csirke
2023-07-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

csirkemell

kb. fél liter húsleves alaplé

bors

olívaolaj

A csirkét elkészítés előtt fél-1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy mire sütésre kerül a sor, már szobahőmérsékletű legyen.

Melegítsük fel a serpenyőt és tegyünk bele 1-2 evőkanál olívaolajat.

Ha az olaj is felmelegedett akkor fektessük bele a csirkemelleket.

Magasabb fokozaton süssük, hogy kéreg képződjön és ne legyen ideje a húsnak levet ereszteni. Amíg az egyik oldala sül, a másikat sózzuk és borsozzuk meg.

Kb. 4-6 perc alatt (vastagságtól függően), süssük aranybarnára a csirkemell első oldalát, majd fordítsuk meg. Fordítás utána ne felejtsük el megfűszerezni a már megsült oldalát is.

A másik oldalát is ugyan annyi ideig süsük, ameddig az elsőt. Ha szép ropogós aranybarna kérget kapott, akkor öntsük fel annyi alaplével, hogy kb. a csirkemellek feléig érjen. Fedő alatt főzzük tovább kb. 8-10 percig.

Szedjük ki egy tányérra a megfőtt csirkemelleket és két villa segítségével szedjük, tépkedjük szálaira.

 

Ehetjük így simán natúran is, de szuperül áll neki, ha valamilyen szósszal összekeverjük. Egy jó sűrű paradicsomos, vagy házi barbecue szósz pl. csodára képes ezzel az étellel. A szafttal gazdagon bevont csirke pedig bátran mehet szendvicsekbe, tortilla lapba, quesadilla-ba, melegszendvicsre, hamburger zsemlébe, amibe csak el tudod képzelni! Az egészben sült édesburgonya receptünk is csak még tutibb lesz, ha egy nagy adag barabecue csirkét halmozol rá.

 

Forrás