Okos kütyük a fa alá
2021-12-17  /  Szerző:   /   Ajánló

Hamarosan újra itt az idő, hogy elkezdjük keresgélni a majd’ egy éve porosodó karácsonyfa talpat. A lakótelepi férfiak ilyenkor jelentős előnyben vannak, általában elég nekik az erkélyt felforgatni. Valahol úgyis a szánkó környékén lesz, amit az év során annyiszor pakolgatunk a helyhiány miatt. Családi ház esetén a talp már több helyen is előfordulhat, mint pince, garázs, padlás, így érdemes időben elkezdeni a kutatóexpedíciót. Hát, valószínűleg nem árulunk el vele titkot, hogy ugyanez vonatkozik az ajándékok megvásárlásra is – érdemes időben elkezdeni! Lássunk ezért most néhány hasznos tippet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ajándék ötletek kisebb gyerekeknek

Vannak rajzfilmek, amik bizonyos korú gyermekek esetén megkerülhetetlenek. Biztosak vagyunk benne, hogy sok szülő tisztában van vele, hogy Chase, Marshall, Rubble, és a többiek milyen járgányokkal oldják meg a legkülönfélébb vészhelyzeteket. Igen, ők a Mancs Őrjárat. Egy igazi rajongónak pedig telitalálat lehet, ha a Jézuska a kedvencét helyezi a fa alá. Azok a fiú gyerekek, akik az ötödik-hatodik életévükbe lépnek, már a szuperhősök felé is elkezdenek kacsintgatni, mely általában maradandó függőséget okoz. Éppen ezért érdemes szuperhős berkekben is körülnézni! Egy Batmobillal jelentősen könnyebb megmenteni a világot!

Mit kapjon egy tini?

Ez a korosztály már erősen hajlik a kütyük felé, gyakran menőbb telefonnal rendelkeznek még a szüleiknél is. Fogékonyak az új dolgokra, szivacsként szívják magukba az információkat, minden érdekli őket (talán a házimunkától eltekintve). Különleges ismertetőjegyük, hogy a környékükön szinte mindig van telefon, tablet, vagy számítógép. Ezt persze foghatjuk az online oktatásra is, viszont általában inkább virtuális online bandázás a haverokkal, zenehallgatás, vagy épp játék húzódik a jelenség mögött. Ezzel nincs is igazán nagy probléma, hiszen ha felnőnek ugyanúgy az életük része lesz a „kütyüzés”, hiszen ez a jövő. Jó választás lehet éppen ezért a zenehallgatáshoz egy szuper iOS és Android kompatibilis vezetéknélküli fülhallgató. Egy ilyennek biztos örülnek, megszabadulnak a vezetéktől, és a legjobb minőségben dübörög az aktuális kedvenc sláger! Meglephetjük őket egy minőségi telefontokkal is, amivel egyedivé tehetik a mobiljukat. Sőt! Nemcsak egyedivé, hanem akár törésállóvá is, amiből bizony közvetett módon a szülők is „profitálnak”. Egy erős powerbank is hasznos lehet, így amellett, hogy tudnak zavartalanul az online térben lenni, a szülők is mindig elérik őket.

Felnőtteknek is tudatosan

A tinik “kütyüfüggőségét” csak a felnőtteké szárnyalhatja túl. Igen, persze sokszor munkaügyben használjuk őket, legalábbis ezzel nyugtatgatjuk magunkat, miközben egész nap ugyanúgy a neten lógunk, mint a fiatalabbak. A kütyük véletlen leejtése sincs igazán korhoz kötve, ezért jó, ha felpáncélozzuk szeretteink MacBookját egy ütésálló, tartós, dekoratív tokkal. Ezek a tokok belül extra béléssel, kívül pedig katonai szabványnak megfelelő ütésálló anyaggal óvják a drága készülékeket. Praktikus ajándék lehet még egy szivargyújtóra csatlakoztatható kütyü is, mely segítségével egyszerre több készüléket tölthetünk. Így az egész család zavartalanul élvezheti az utazást. Nincs több vita, hogy ki töltse a telefont, a sofőr pedig nyugodtan hátradőlhet hosszú utakon is: nem fog lemerülni a navigáló telefon.

Sportos szeretteinket pedig meglephetjük egy karpánt tokkal, így a biztonságosan rögzített telefonból szólhat a tettekre sarkalló, ütemes edzőzene.

Idősebb korosztály

Bizony az idősebb korosztályt is elérték már a kütyük, neteznek, videóhívásban tartják a kapcsolatot az unokákkal. Nekik jobban kell ügyelni az egészségükre, amiben közvetett módon például egy okos ajándékkal támogathatjuk őket. Jó ötlet lehet egy okos vércukorszintmérő, vagy egy okos vérnyomásmérő.

Gondoljunk kicsit magunkra is

Nézelődés közben keresgélhetünk magunknak is egy új telefontokot vagy óraszíjjat, és ha felteszi nekünk valaki a nagy kérdést, hogy “Mit szeretnél kapni?” akkor lesz egy biztos válaszunk. A karácsonyi időszak persze nemcsak ajándékokkal jár, hanem mérhetetlen mennyiségű édességgel is. Ilyenkor általában legyintünk egyet, hogy majd ledolgozzuk a felszedett kilókat jövőre. Ebben nyújthat nagy segítséget például egy okosmérleg.

Fontos azonban, hogy amikor bármiféle kütyüt, kiegészítőt vásárolunk, informálódjunk, hogy kompatibilis-e a céleszközzel! Ilyenkor célszerű segítséget kérni az ajándékozott környezetétől, hogy pontosan milyen telefonja, tabletje van, így a meglepetés során nem érheti kellemetlen meglepetés.