Nyertes Zsuzsa fejét hamarosan bekötik
2023-04-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Közel ötven éve alkot egy párt Nyertes Zsuzsa és kedvese, Attila. A párnak harminc éve született meg a közös lánya, Zsuzsó, ám az együtt töltött fél évszázad során nem házasodtak össze. Négy évvel ezelőtt azonban Attila megkérte a kedvese kezét, így hamarosan Isten színe előtt is örök hűséget fogadnak egymásnak.

Miért döntöttek úgy, hogy hivatalossá teszik a kapcsolatukat?

– A polgári esküvő számunkra nem fontos, az viszont igen, hogy Isten színe előtt is örök hűséget fogadjunk egymásnak. Tizenhat éves korom óta Attilával vagyok együtt, és katolikus hívőként elengedhetetlen, hogy felvegyük a házasság szentségét.

Milyen esküvőt terveznek?

– Túl a hatvanon már nem szeretnék vicc tárgyává válni. Azt gondolom, az én koromban nem kell nagy csinnadrattát kerekíteni egy ilyen esemény köré. Nem szeretnék habos-babos esküvői ruhát, sem óriási lagzit; ezt meghagyom a fiataloknak és a lányomnak, aki – reményeim szerint – hamarabb áll oltár elé, mint mi az édesapjával. A mi esküvőnk időpontja még nincs eldöntve, de biztos, hogy nem a médianyilvánosság előtt fogunk egybekelni.

 Voltak valaha hullámvölgyek a kapcsolatukban?

– Ilyen sok év után nyilvánvaló, hogy előfordulnak problémás időszakok. Nekünk is akadtak nehézségeink, voltak kísértések az életünkben, de ezek sosem voltak annyira erősek, mint a kapcsolatunk a párommal. Soha meg sem fordult a fejemben, hogy új életet kezdenék, és tudom, hogy neki sem. Rendkívül erős kapcsolat a miénk, és a szerelmünk átalakult egy sokkal erősebb szeretetté.

Mit tanácsol a fiatal pároknak, mi a sikeres, boldog kapcsolat titka?

– Az alkalmazkodás és a lojalitás fontos szempontok. Elkerülhetetlen, hogy a pár tagjai egymás legfőbb bizalmasai legyenek, a legjobb barátai egymásnak. Ha volt és akad is köztünk vitás helyzet, mi mindig megtaláljuk a kompromisszumot, a kiutat, ami csak még erősebbé teszi a kapcsolatunkat.