Múzeum+ BABONA
2016-12-13  /  Szerző:   /   Ajánló 2017-ben is folytatódik a Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában. Havonta egy alkalommal hosszított nyitvatartással, egy-egy hétköznapi téma köré szervezett programokkal – tárlatvezetésekkel, előadással, társművészeti programokkal, workshoppal – várja a látogatókat a múzeum. Ezeken az estéken új megközelítésben, a hétköznapi valóság és a művészetek kapcsolódási pontjaira rámutatva kerülhetnek közelebb a képzőművészethez látogatók. A januári múzeum+ program témája a Babona lesz, vagyis mindaz, amiben nem akarunk hinni, ám mégis hiszünk benne, vagy éppen az, amiben hinnénk, de mégsem hiszünk, mert azt gondoljuk: babona.

A Remekművek a Szépművészeti Múzeumból kiállításban Németh István művészettörténész Boszorkányok márpedig nincsenek címmel kalauzolja a látogatókat, az este során Szirtes Edina Mókus ad koncertet és Vázsonyi János szaxofonos zenéjével vezeti a látogatókat az állandó kiállítások képei között. Az igazán babonásak a workshopban szerencsehozó amulettet készíthetnek. A Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógiai programjainak támogatója  a MOL.

Időpont: 2017. január 19. csütörtök, 18.00-22.00
[caption id="attachment_1362" align="aligncenter" width="545"]babona_mng László Fülöp: Regélő asszony, 1891 © Magyar Nemzeti Galéria[/caption]