Miért hosszabb a férfiak szempillája?
2022-02-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A szempillák szerepe biológiailag a szem védelme a szennyeződésektől és a sérülésektől.

 Mi, nők mégis számos módon teszünk azért, hogy pilláink ne csak biológiai szerepet játszanak az életünkben, hanem díszítsék arcunkat, kiemeljék a szemeinket, igéző tekintettel ruházzanak fel minket. Különböző sminktermékekkel, műszempillákkal, göndörítőkkel igyekszünk elérni a kívánt hatást, ami által szebbnek, magabiztosabbnak érezhetjük magunkat.

A férfiaknak pedig nem kell tenniük semmit azért, hogy hosszabbak, dúsabbak legyenek a szempilláik. De miért?

 

A férfiak szeme általában nem igénybevettek, már ami a sminktermékeket és egyéb kozmetikai cikkeket illeti. Ők nem kenik magukat szempillaspirállal, nem helyeznek fel műszempillát, nem göndörítik az apró szőrszálakat, azaz esetükben nincs semmi káros behatás, ami tönkretenné a szempilla szerkezetét és egészségét. De nem csak ez az ok!

A férfiak nemi hormona, a tesztoszteron úgyszintén befolyásolja, hiszen ez a hormon eleve a testüket erősebb, dúsabb szőrrel látja el, úgy, ahogy a szempillák esetében is. Minél nagyobb a tesztoszteron mennyisége, annál erősebbé válnak a pillák is.

A termékenységről is árulkodik a szempilla erőssége, amivel a szemet jól kiemeli az anyatermészet, valamint az íriszek körül lévő limbális gyűrű is ezt jelzi, ami általában a férfiak legtermékenyebb korszakában a legerősebb ezzel is azt sugallva, hogy készen állnak a szaporodásra.

Forrás: Életmódcentrum