Mézes csirkeszárnyak zöldségchipssel
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
12 db csirkeszárny
-3 ek. méz
-1 mk. fahéj
-1 mk. őrölt gyömbér
-3 babérlevél
-3 gerezd fokhagyma
-3 ek. étolaj
A körethez:
-2 sárgarépa
-1 fej cékla
-1 kisebb zeller
A szószhoz:
-1 csokor snidling
-1 dl majonéz
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, és ha szükséges megtisztítjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a mézet, az olajat. Rászórjuk a fahéjat, a gyömbért, a babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot. A fokhagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, ezt is a húsra szórjuk, és alaposan összekeverjük. Hidegre tesszük. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
A körethez sárgarépát, a céklát és a zellert megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokra-szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire szórjuk, és megpirítjuk-kiszárítjuk. Körülbelül 5-10 perc alatt kiszáradnak. Közben a szószhoz a snidlinget leöblítjük, a majonézzel összeturmixoljuk.
Az előmelegített grillrácson körülbelül 30 percig pirítjuk a szárnyakat. A zöldségekkel és a majonézzel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva