Mézes csirkeszárnyak zöldségchipssel
2025-05-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

12 db csirkeszárny

-3 ek. méz

-1 mk. fahéj

-1 mk. őrölt gyömbér

-3 babérlevél

-3 gerezd fokhagyma

-3 ek. étolaj

A körethez:

-2 sárgarépa

-1 fej cékla

-1 kisebb zeller

A szószhoz:

-1 csokor snidling

-1 dl majonéz

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megmossuk, és ha szükséges megtisztítjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a mézet, az olajat. Rászórjuk a fahéjat, a gyömbért, a babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot. A fokhagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, ezt is a húsra szórjuk, és alaposan összekeverjük. Hidegre tesszük. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

A körethez sárgarépát, a céklát és a zellert megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokra-szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire szórjuk, és megpirítjuk-kiszárítjuk. Körülbelül 5-10 perc alatt kiszáradnak. Közben a szószhoz a snidlinget leöblítjük, a majonézzel összeturmixoljuk.

Az előmelegített grillrácson körülbelül 30 percig pirítjuk a szárnyakat. A zöldségekkel és a majonézzel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva